11 szokatlan tény nőkről, amelyek teljesen igazak

A biológia sok alapvető különbséget tud férfiak és nők között. Ám vannak olyan tudományos tények is, amik megkülönböztetik a két nemet. Több tudós is végzett már ezzel kapcsolatos vizsgálatokat. Egyik ilyen alapvető különbség, hogy a nők körülbelül 5-10 évvel tovább élnek mint a férfiak. Ez a felsorolás is ilyen tényekből készült.

1.A nők 20\%-kal több színt képesek felismerni, és ezzel egy időben látni is mint egy átlagos férfi. Biztos tapasztaltunk már olyat, hogy egy férfi szerint a függöny fehér, a nő viszont állította, hogy tört fehér. Ennek köszönhető ez a kis vita.

2. A nők nem bírják annyira az alkoholt,mint egy férfi. A nők számára az alkohol sokkal több veszéllyel jár. Mivel hajlamosabbak a májbetegségekre, és nagyobb valószínűséggel halnak meg a krónikus betegségtől. Agykárosodást szenvedhetnek, a mentális funkciók elvesztésének veszélye is fent áll.

3.A nők akik kerekebb formákkal rendelkeznek, sokkal vonzóbbak a férfiak számára. Egy kódolt dolog ez a pasikba. Ha egy ilyen nővel találkoznak a termékenységet képviseli számukra, és családalapításon töprengenek.

4.Egy nő átlagosan élete során körülbelül 533,76 ajakrúzst fogyaszt el. Persze ez csak számítás, ez függ attól is, hogy használsz e rúzst. Van akki ennél többet, és van aki még egyet sem.

5.A nők nem szeretnek kockáztatni. Ennek tudományos oka, hogy a koponyánk elülső részében elhelyezkedő cinguláris kéreg, az agynak azon része amely a döntéseket mérlegeli. Ez a nőknél nagyobb, mint a férfiaknál. Ezért is van, hogy egy nő sokkal többször átgondolja mi lenne a legjobb megoldás…

6.A férfiak elhízása egy hosszú kapcsolatban. A nők gondoskodása, amely túlzottan táplálja partnerét.És egy olyan tudat alatti állapot, hogy mások számára kevésbé vonzó legyen az adott személy.

7. Nők sokszor választják a stílust, a kényelem helyett. A társadalom és a média már rég óta azt sulykolja a nőkbe, hogy egy bizonyos normát tartsanak szem előtt. Ezért van, hogy a nők többsége képes a komfortérzete ellenére a stílust választani.

8.A szaglás épp úgy, mint a látás a nőknél sokkal fejlettebb. Ezért is alakult így, hogy a főzés a nők dolga. Mivel a szaglásuknak köszönhetően sokkal jobban meg tudják ítélni miből lehet ízletes ételt készíteni a családnak.

9.Az agysejtek sűrűbbek a női agyban.A női agy átlagosan 9\% -kal kisebb, mint a férfiaké. De ez nem befolyásolja a kognitív képességeket, mivel a sejtek száma ugyanaz, csak sűrűbben helyezkednek el.

10.Már a kezdetektől a nők jobbak a hangulat és gesztusok leolvasásából. Jobban érzékelik egy ember rezgéseit. Ezért ők jobbak szociális téren.

11. És mint ahogy már írtuk a nők tovább élnek mint a férfiak.

betöltés...