Csoda Budapesten: Hajléktalan nénit fogadott be egy 18 éves lány

Megható magyar történet emberségről, szeretetről, gondoskodásról.

A 18 éves Ujházi Szandra állami gondozott volt, később nevelőszülőkhöz került, ahonnan 5 hónapja költözött el. Azóta egyedül él Budapesten. Napközben felszolgálónak tanul, délutánonként pedig esti iskolába jár, hogy az érettségije is meglegyen, írja a Hír24.hu.

A fiatal lány egy hete hallott a 78 éves hajléktalan néniről, aki napközben egy bolt csöveinél melegszik, hogy ne fagyjon meg. Azonnal úgy döntött, hogy befogadja Ica nénit, de sokakkal ellentétben ő nemcsak a levegőbe beszélt, hanem meg is tette. Azóta együtt élnek.

A néni ezt megelőzően több évig élt az utcán. Hitelt vett fel, amire elment mindene, így kénytelen volt elhagyni az albérletét. A néni hosszú hajléktalansága alatt kipróbálta a hajléktalanszállót is, mint egyfajta lehetőséget, de három nap múlva inkább eljött, mert azt a keveset is, amije, ellopták a többiek.

“Kimostam a kis bugyimat, zoknimat, kiterítettem. Másnap reggel kerestem, hűlt helye volt” – mesélte. Ica néni ezután többször akart öngyilkos lenne, de hála a 18 éves lánynak, a története mégis pozitív fordulatot vett. Szandra megmentette, ő pedig már nem akarja eldobni az életét.

forrás

betöltés...