6 egyszerű tipp dédszüleinktől, amik megkönnyíthetik az életünket

Az 1900-as években néhány dohányipari cég gyűjthető kártyákat mellékelt cigarettáihoz, melyek az életünket és a munkát megkönnyítő kis tippeket tartalmaztak. Szerencsénkre ezeket sokan össze is gyűjtötték és eltették nekünk, hogy mi is tanulhassunk belőle. – hiszen ezek még ma is teljesen aktuálisak.

1. Hogyan használjunk gyufát erős szélben
Egy bicskával vagdossuk fel a gyufa tövét. Így ha meggyújtjuk nagyobb lesz a lángja és erősebb is. Így valószínűleg ellenáll majd a szélnek is.

2. Hogyan vegyünk ki egy kezünkbe fúródott szálkát
Töltsünk meg egy széles szájú üveget forró vízzel majdnem színültig, és nyomjuk oda az érintett felülethez. Az üvegcse szívó hatást fejt ki a bőrre, és pillanatok alatt eltávolítja a szálkát alóla.

3. Hogyan oltsunk tüzet egyszerűen

Oldjunk fel fél kiló sót és negyed kiló szalmiáksót 2 liter vízben és osszuk egy kb 1 literes vékony falú üvegekbe. Ha tűz törne ki, dobjuk a lángok közé úgy, hogy az üveg széttörjön. Ez rövid időn belül megfékezi a tűzet.

4. Így öntözd virágaidat, ha épp távol vagy
Tégy egy nagy vödör vizet a virágaid közé, egy kicsit magasabbra mint azok vannak. Fonj össze 2-3 szál gyapjú fonalat és köss az egyik végére egy kavicsot. Ezt dobd bele a vödör vízbe, a másik végét pedig ásd be a virág földjébe. Készíts egy ilyen kis “öntözőrendszert” mindegyik virágnak.

5. Készíts házi vízszűrőt!
Ha ivóvízhiány lépne fel hasznos, ha tudod hogyan szűrheted le a vizet, hogy az fogyasztható legyen. Fogj egy tiszta vödröt, csinálj az aljára egy kis lyukat és a helyezz bele egy vékony csövet. Tégy a vödör aljára egy réteg nagyobb kavicsot, majd egy réteg kisebbet, aztán durva homokot, rá pedig finom szemcséjűt. Öntsünk a tetejére vizet. A koszos víz teljesen megtisztul mire leszivárog a vödör aljára.

6. Így szerelj le egy mérges kutyát mielőtt megharapna

Ha ránk támad egy agresszív kutya, tartsunk elé valamit. Ez lehet akár egy bot vagy egy zsebkendő is. A kutya törekedni fog arra, hogy a mancsával leüsse a köztetek lévő tárgyat a harapás előtt. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy rúgással könnyedén ártalmatlanítsuk az állatot.

betöltés...