Vonzó színészek és színésznők, akik megcsúnyultak egy-egy szerep kedvéért

Számos olyan színész és színésznő dolgozik a tökéletességet hajszoló Hollywoodban, akiket bizony nem riasztott el a lehetőség, hogy megváltozzanak, sőt, konkrétan megcsúnyuljanak egy-egy szerep kedvéért. Sokaknak díjakat is ért a döbbenetes átváltozás, gondoljunk csak Charlize Theron Oscar-díjára, amit 2003-as A rém című filmjéért kapott, vagy Matthew McConaughey szintén Oscar-díjas szerepére a Mielőtt meghaltam című, 2013-as moziban. Jöjjenek most a legemlékezetesebb megcsúnyulások Hollywoodból!

Ha láttad a Trópusi vihart, biztosan emlékszel legalább két szereplőre: Robert Downey Jr-ra, aki feketét játszott, és Tom Cruise-ra, aki a (mű)pocakos, (mű)mellkasszőrös Les Grossmant alakította. Ez a szerep egy Golden Globe-jelölést hozott számára, és nem utolsósorban azt, hogy egy kicsit megmutatta Hollywoodnak és a világnak, mennyivel sokoldalúbb, és mennyivel több van benne, mint azt sokan gondolták.

Amikor megtudtam, hogy a bájos Rooney Mara játssza majd A tetovált lány címszereplőjét, Lisbeth Salandert, voltak kétségeim, hogy vajon sikerül-e neki a fogyás, az átváltozás, na meg a színészi játék, de összességében számomra kellemes csalódás volt – a film és ő is. A színésznő egy interjúban elmondta, hogy a produkció make up részlegének “csak” az volt a feladata, hogy kialvatlan és bizarr külsőt kölcsönözzenek neki, a megjelenését még furcsábbá tevő piercingeket ő vállalta be.

Charlize Theront a bevezetőben már említettük: nem kicsit csúnyult meg a sorozatgyilkos Aileen Wuornos megformálása kedvéért A rém című, 2003-as filmre, de fáradozásaiért szakmai elismerés, na meg egy Oscar-díj is járt neki.

Akit szintén említettünk fentebb: Matthew McConaughey a 2013-as Mielőtt meghaltam című moziban Ron Woodroofot alakítja, amiért Oscar-díjat kapott.

Javier Bardem nem kapott Oscart a Skyfall című James Bond film gonosztevőjének, Silvának a megformálásáért (három jelöléséből eddig egyet váltott díjra, a 2008-as Nem vénnek való vidékért), de alakítása, illetve arcprotézisének eltávolítása mindenki számára örökre felejthetetlen marad, aki látta a filmet…

Ryan Reynolds mint Wade Wilson, alias Deadpool – ha megnézted, nem is kell semmit mondanunk. Én elsőre el sem hittem, hogy tényleg Ryan Reynolds van az elképesztő mennyiségű, hosszú órák munkájával felapplikált maszkmennyiség alatt, pedig ez tényleg ő!

Christian Bale a 2004-es A gépész, majd a 2013-as Amerikai botrány című mozira is nagyon megváltozott, ez utóbbiban szerepe Oscar jelölést is ért számára.

Egy olyan színészt is meg kell említenünk, aki annyira beleélte magát szerepébe, hogy abból soha nem tért igazán vissza közénk: Heath Ledger és Joker kapcsolatát szerintünk mindenki ismeri… A sötét lovag című moziban nyújtott alakításáért az elhunyt színész 2009-ben poszthumusz Oscar-díjat kapott.

Emlékszel a Sin City – A bűn városa című mozi gyilkos pedofiljára, a Roark Jr., Junior vagy Yellow Bastard neveken emlegetett szörnyetegre? Talán olvastad, vagy hallottad már, hogy őt egyébként egy jóképű színész, Nick Stahl alakította, aki tényleg nem kicsit változott a szerep kedvéért…

Two- Face, vagy más néven Harvey Dent karaktere szerintünk Aaron Eckhart külsejével alakításával vált igazán rémisztővé A sötét lovag című 2008-as Batman-moziban.

Gary Oldman átalakulása Mason Vergerré a 2001-es Hannibal című moziban egészen döbbenetes, nézd csak!

Naomi Grossman nevében benne van ugyan a “gross”, ami otrombát és kövéret is jelent, de a színésznőre civilben ezek közül egyik sem igaz. Viszont ő is megcsúnyult egy szerep kedvéért: ha nézted az Amerikai Horror Story-t, na, ő volt benne Pepper. A változás több mint látványos, igaz?

betöltés...