15 éves srác talált rá arra a maja városra, amire a régészek sem!

A tinik és gyerekek sokszor észrevesznek olyan folyamatokat és összefüggéseket, amiket a felnőttek nem, ez pedig szuper találmányokhoz és felfedezésekhez vezethet.

Alighanem ez történt nemrég egy 15 éves kanadai srác, William Gadoury esetében is, aki nem kisebb dolgot fedezhetett fel, mint egy eddig feltáratlan maja város maradványait. A srác abból indult ki, hogy a maja városok térképen való elhelyezkedése olyan, mint az ősi civilizáció által tisztelt csillagképek elhelyezkedése az égbolton. A csillagtérképet tovább vizsgálva felfedezte, hogy egy hármascsillagkép egyik csillagának megfelelő város hiányzik a régészek által idáig megtalált települések közül. Így hát nézegetni kezdte a Kanadai Űrügynökség és a Google Earth képeit, és nem is tartott neki sokáig, hogy felfedezze azt a területet, amin minden bizonnyal egy eddig ismeretlen maja város romjai állnak.

Már el is nevezte K’aak Chi-nak, ami magyarul azt jelenti, hogy a Tűz Szája.

A kutatók elméletben egyetértenek a sráccal, sőt, arra is felkérték, hogy 2017-ben egy brazil tudományos konferencián maga mutassa be felfedezését. Addigra talán a régészek meg tudják valahogy közelíteni a Yucatán-félsziget burjánzó növényzetével fedett területet.

betöltés...