Megcsászározták, majd visszavarrták a babát édesanyja hasába

A tizennyolc éves lány boldogan készült az anyaságra. A hatodik hónapban járt, amikor elájult az otthonában.

A 18 éves Scarlett Holyoake a hatodik hónapban volt, amikor Dél-Wales-i otthonában elájult. Mire a mentő kiérkeztek, leállt a légzése és szívhangja sem volt. Ennek ellenére azonnal kórházba vitték, hogy a babát megmenthessék.

A kórházban megcsászározták, de a kisfiút sem tudták már megmenteni, a lány édesanyja egyszerre veszítette el lányát és unokáját, Roccót.
Amikor a „nagymama” beérkezett a kórházba, mintegy utolsó tisztelgésként visszavarrták lánya élettelen testébe a kisfiút, hogy úgy temettethesse el őket.

– Megkértem az orvosokat, hogy tegyék vissza a babát oda, ahova tartozott, így mindig együtt lehet a lányommal – mondta Scatlett édesanyja. – Annyira várta ezt a babát, tudom, hogy ő is azt akarta volna, hogy örökké együtt lehessenek – mondta a Daily Mailnek.

– Ritka, de nem ismeretlen előttünk az a helyet, hogy az anyát és a babát ily módon, együtt temetik el – mondta a Sloane Kórház nőgyógyász tanácsadója, és hozzátette, hogy az ilyen kivételes eseteket leszámítva az elhunyt gyermekeket a családnak adják. – Sajnos, a császármetszés sem tudta már megmenteni a baba életét, mert édesanyja összeomlása és a kórházba kerülése közötti idő túl hosszú volt ahhoz, hogy táplálék nélkül életben maradjon.

– Olyan jó hangulatban volt a tragédia előtt – mondta Sam Moulder, az elhunyt kismama párja. Épp megkaptuk a Down-szűrés eredményeit, nem volt nála aznap boldogabb kismama.

A vizsgálatok után kiderült, hogy mélyvénás trombózis – egy vérrög – okozta a halálát.

betöltés...