Ez a lány leszokott a samponról és csak szódabikarbónával és almaecettel mossa a haját

Katherine Martinko bloggernek nagyon problémás haja volt. Elhatározta, hogy megoldja a gondot. Egy hónapig le akart állni a samponos hajmosásról. Eltökélte, hogy csak szódabikarbónával fogja mosni a haját, és balzsam helyett almaecetet használ. Íme a tapasztalatai:
Semmi probléma nem adódott, amikor elkezdtem. Ez azt hiszem, erős szálú hajú embereknél mindig így van. Amúgy sem mostam többször a hajamat, mint heti kétszer. A legnagyobb problémám lelki volt: furca volt elhatározni, hogy nem használok sampont, és féltem, hogy salátalé szagom lesz az ecettől. De ne aggódjatok, ez azonnal elmúlik, amint megszárad.

A hajam egészségesebb és kezelhetőbb lett. Minél tovább kerülöm a samponos hajmosást, annál inkább  Zsíros volt a hajam, ez is teljesen elmúlt. Lágyabb, fényesebb és kevésbé kócolódó, mint volt. Kevesebbszer fordul elő, hogy rosszul álla hajam, és ha kicsit hullámosan akarom, kevés kókuszolajat dörzsölök bele nedvesen.
Az elmúlt fél évben kétszer használtam sampont, mert Hondurasra utaztam, és nem akartam a bőröndbe egy fura fehér port tenni, nehogy megállítsanak a reptéren. Ezek a hajmosások nem tettek jót a hajamnak. Viszketett utána a fejbőröm, rosszabbul nézett ki a hajam. Sokkal olcsóbb: fél év alatt nem fogyott el egy fél kilós szódabikarbónás doboz, és egy üveg almaecet sem. Nincs tele a fürdőszobám félig üres flakonokkal, műanyaggal.

A módszer: két evőkanál szódabikarbónát feloldok egy pohár meleg vízzel, ezzel átdörzsölöm a hajam, majd leöblítem, végül 2 kanál almaecetet teszek egy fél literes lábosba, meleg vízzel felöntöm, ezzel öblítem át a hajamat. Ezek hosszú hajhoz való mennyiségek, rövid hajhoz kevesebb is elég.

betöltés...