Elképesztő átalakuláson megy át a hajléktalan a helyi fodrász szalon felajánlása révén, és a végeredmény láttán könnyekben tör ki!

Futótűzként terjed a mallorcai hajléktalan, Jose Antonio története, akit a városban mindenki kedvességéről és segítőkészségéről ismer. A szerencse pedig végre most rá is rávilágított! Egy jó akarója, a helyi népszerű fodrász szalon vezetője invitálta meg a férfit egy haj és szakállnyírásra, az eredmény pedig több, mint megdöbbentő…

A volt villanyszerelő, Jose Antonio még 25 éve került az utcára egy rosszul sikerült válás utáni depresszió következtében, ahol először tulajdonait, majd végül állását is elvesztette. Nem ivott, mert szerinte az nem megoldás a problémákra, de kinézete és állandó lakhely hiányában rendes munkát sosem tudott szerezni.

Ételre valót úgy gyűjtött, hogy a helyieknek segített forgalmas napokon parkolót találni, illetve míg a tulajok távol voltak, ő felügyelte az autók biztonságát. Sokan ismerik és szeretik a férfit, akin most egy népszerű fodrászat vezetője úgy döntött, segíteni is szeretne.

A drámai átalakulás során levágták a haját, fazonírozták a szakállát és befestették. A végeredményt megpillanta Josenete (ahogy a helyiek becézik) elsírta magát, és vagy ezerszer megköszönte. Tényleg hihetetlen hogyan változott meg a külseje és ezáltal az első benyomás is róla egyik pillanatról a másikra!

Egy kamera ki is kísérte az utcára, ahol annyira nem ismerte fel senki, hogy egy közeli bár tuljadonosa be is invitálta az utcáról egy italra, mert azt hitte gazdag turista! Ehhez természetesen egy tiszta fehér inget és egy új nadrágot is kapott, amiben el tud menni majd állásinterjúra, és talán újra tudja majd kezdeni régi-új életét!

A fodrász szalon tulajdonosa Salva Garcia elmondta Jose Antonio némi pénzügyi támogatást is kapott egy társaságtól, amely névtelen kíván maradni:

“Ez nem csak megjelenésbeli változás. Ez a gesztus megváltoztatta az életemet. Amit most szeretnék, az egy megfelelő munka, hogy egyszer lehetőségem nyíljon továbbadni mindazt a jót, amit én kaptam!”v

Reméljük sikerülni fog, és köszönjük azoknak, akik akár névtelenül is, de segítettek, hogy ez a világ egy picit jobbá válhasson! Jegyezd meg, semmilyen segítség nem túl kicsi ahhoz, hogy ne érje meg megtenni!

Oszd meg, ha érdekesnek és szívmelengetőnek találtad!

betöltés...