13 horrorfilm, melyek valós történeteken alapulnak

A megtörtént eseményeket feldolgozó filmek mindig a leghatásosabbak. A hatás pedig még tovább fokozódik a horrorfilmek esetében. A következő rémisztő történetek nem csak a rendezők képzeletének szüleményei.

13. A kígyó és a szivárvány (1998)

A film cselekménye: A Harvard Egyetem egyik antropológusa Haitira utazik egy rejtélyes porért, ami elnyomja az emberi pszichét és a motorikus funkciókat.

A valódi történet: A film alapját Davis Wade A kígyó és a szivárvány című könyve adta. Az írónak személyes tapasztalatai voltak erről a sok száz éves múltra visszatekintő, szörnyű tudományról. Könyvében ezeket a tapasztalatokat írta le a zombifikálás folyamatáról.

12. Megszólít az éjszaka (2002)

A film cselekménye: Az újságíró John Klein és a felesége házat készülnek venni. Miután megnézték az egyik házat, autóbalesetet szenvednek. Mary pedig azt állítja, egy különös teremtményt látott a baleset során.

A valódi történet: A film John Keel könyvéből született. John szemtanúk vallomásait tanulmányozta a Molyemberről, és maga is folytatott kutatásokat ezzel kapcsolatban. A lényt utoljára a Silver Bridge híd 46 ember halálát okozó összeomlása előtt látták.

11. A rém (2003)

A film cselekménye: Aileen Wuornos egy prostituált, akit az egyik kliense megerőszakolt és megvert. A nő megöli a férfit egy pisztollyal, amit a táskájába rejtett. Az eset után Aileen elkezdte megölni valamennyi kliensét, akiről úgy gondolta, megérdemlik a halált. A saját szabályait követte, azokat megkímélte, akiket jó embernek tartott.

A valódi történet: Aileen igaz történetéből született a film. A nőt 6 gyilkosságért ítélték halálra, 2002. október 9-én pedig kivégezték.

10. Amerikai kísértet (2005)

A film cselekménye: A boldogan és becsületesen élő Bell családot elátkozzák. Meglátogatja őket egy szellem, aki az egyik családtag halálát akarja.

A valódi történet: 35 könyv született a családról, melyet egy titokzatos szellem támadott meg. Valamilyen paranormális dolog kínozta a Bell családot, és tette elviselhetetlenné az életüket éveken át. A család egyik tagját meg is ölte. John Bell halála az egyetlen az amerikai történelemben, ami a dokumentumokban úgy szerepel, hogy szellem okozta.

9. A rettegés háza (2005)

A film cselekménye: Az újdonsült házaspár 3 gyerekükkel új házba költözik. A ház ára nagyon alacsony, mivel az előző tulajdonos szörnyű halált halt a falak között, de a most beköltöző család erről mit sem tud. A házban történő különös események azonban a család számára is világossá teszik, hogy itt valami nincs rendben.

A valódi történet: 1974. november 3-án Ronald DeFeo meggyilkolta apját, anyját, 2 nővérét és 2 bátyját. Az ő története a film alapja. Bár rengeteg a rejtélyes részlet a gyilkosságokkal kapcsolatban, DeFeot 6 ember haláláért egyenként 25, összesen 150 évnyi börtönbüntetésre ítélték.

8. An American Crime: Bűnök (2007)

A film cselekménye: Jenny és Silvia szülei úgy döntenek, hogy elmennek pénzt keresni, a gyerekeket pedig addig Gertrude Baniszewski gondjaira bízzák, heti 20 dollárért. De a fizetést 2 hét után beszüntetik, Gertrude pedig úgy dönt, a két lányon áll bosszút.

A valódi történet: Sylvia Likens meggyilkolása Indiana állam valaha történt legszörnyűbb bűncselekménye. Nehéz elképzelni, hogy valóban megtörténhetett ilyesmi. Gertrude gyerekei kínozták és verték Sylviát. A legszörnyűbb az egészben, hogy a szomszédok mindent tudtak, de meg sem próbáltak segíteni a lányokon.

7. Őslények kalandorai (2007)

A film cselekménye: Egy rengeteg áldozatot gyűjtő sorozatgyilkost az emberek többször megpróbáltak megölni, de vagy elbukott a kísérletük vagy ők haltak meg.

A valódi történet: A film alapját a 6 m hosszú krokodil, Gustave története adja. Úgy tartják, hogy 65 éves és több mint 300 ember evett meg. Sok helyi és külföldi vadász a hadsereg segítségével, AK-47-esekkel és robbanószerekkel is megpróbálta elpusztítani, de még mindig életben van.

6. Elcserélt életek (2008)

A film cselekménye: Walter Collins (Christine fia) eltűnése után a rendőrség talál egy fiút, de a nő állítja, hogy ez nem az ő fia. Christine kétségbeesetten kéri az újságírókat, segítsenek megtalálni az igazi fiát. A hatóságokat azonban ez nem érdekli, elmebetegnek nyilvánítják a nőt.

A valódi történet: A wineville-i tyúkketrec-gyilkosságok során Los Angelesben sorozatban raboltak el és gyilkoltak meg fiúkat. A holttestektől mésszel szabadultak meg, a maradványokat pedig egy farm területén ásták el. A holttestek közül néhányat sikerült azonosítani, az egyik Walter Collins-é volt. Innentől pedig már világos a horror a történetben.

5. Shadow People (The Door) (2013)

A film cselekménye: Egy rémült férfi telefonál be a rádió beszélgetős műsorába, és olyan árnyékemberekről beszél, akik éjszaka jönnek elő, és gyilkolnak.

A valódi történet: A film története az árnyékemberek jelenségén alapszik. Tudományosan ezt optikai illúzióval magyarázták. A tudósok kutatást végeztek: egy epilepsziás ember agyát elektromos árammal stimulálták, mire a páciens azt érzékelte, hogy valaki mögötte utánozza a mozdulatait. Amikor az orvosok megkérték, hogy olvasson fel valamit egy kártyáról, azt mondta, egy szellem megpróbálta kikapni a kezéből a kártyát.

4. Démonok között (2013)

A film cselekménye: A Perron család új házba költözik, hamarosan észreveszik, hogy nincsenek egyedül. Valaki csapkodja az ajtókat, hirtelen hideget éreznek és rohadó szagot, a gyerekek pedig furcsa dolgokat látnak a tükörben. Az ördögűzéssel foglalkozó Warren házaspárhoz fordulnak segítségért.

A valódi történet: 1970-ben egy nő vásárolt a lányának egy babát, amit a lány a kollégiumba is magával vitt. Később a lány szomszédai fedezték fel, hogy a baba önálló életet kezdett élni. Ed és Lorraine Warren, akik feltárták ezt az esetet, arra jutottak, hogy ördögi erő lakozott az Annabelle nevet viselő babában.

3. Távozz tőlem, Sátán! (2014)

A film cselekménye: A new yorki rendőrség tisztázatlan bűncselekményeket vizsgál. Az egyik rendőr egy ördögűző segítségét kéri.

A valódi történet: A film alapját Ralph Sarchie őrmester története adja, aki Bronxban, a 46-os körzetben dolgozott. Óvakodj az éjszakától címmel könyvet is megjelentetett, melyben leírta az egyes esetek – köztük rejtélyesek – vizsgálata közben szerzett tapasztalatait.

2. Robert (2015)

A film cselekménye: Paul és Jenny éppen kirúgni készülnek idős házvezetőnőjüket Agathat, aki egyre feledékenyebbé és rosszindulatúbbá válik. A feldühödött nő egy Robert nevű babát ajándékoz a házaspár fiának. Miután pedig elmegy a háztól, furcsa dolgok kezdenek történni.

A valódi történet: Ez a baba rengeteg filmrendezőt ihletett meg, és valóban egy házvezetőnő adta bosszúból. A tanúk azt állították, hogy ijesztő és borzalmas dolgokat láttak. A baba kacsintott, és óriási sebességgel száguldott egyik szobából a másikba.

1. The Nightmare (2015)

A film cselekménye: A filmrendező kikérdezett minden szereplőt, és újrajátszotta azt, amiket álmaikban láttak. 8 különböző ember hasonló álmot látott, amiben egy férfi árnyéka tűnik fel.

A valódi történet: A film az alvási bénulás nevű jelenséget tanulmányozza. 8 ember segítségével a néző láthatja, mi történik, amikor valaki majdnem ébren van, de a tudata még korlátozott. Azaz, pontosan érti, hogy mi történik, de tenni semmit nem tud.

BÓNUSZ: A telefonod azt is látja, amit te nem!

Különös érzés, amikor valaki áll mögötted. Főleg, ha az nem egy ember, hanem egy ijesztő szellem. Ez a lány a macival akart arcot cserélni a fotón, de az applikáció valaki más arcát azonosította be a képen.

betöltés...