Számít-e a korkülönbség, és ha igen, mennyi az ideális?

Fiatal a nő? Esetleg idősebb nálad? Egykorúak vagytok? Számít-e a korkülönbség, és ha igen, mennyi az ideális?

Pár év különbség a javadra
Kamaszkor tájékán sokat számít az a néhány év, ami egyikőtök javára billenti a mérleget, ugyanis ekkoriban a lányok kicsit gyorsabban érnek, ezért sokkal szívesebben választanak maguknak idősebb, tapasztaltabb párt.

Persze bizonyos kor után már azt mondhatjuk, hogy nincs jelentősége néhány évnyi különbségnek, hiszen 5-6 esztendő csak segíthet kiegyensúlyozottá tenni a kapcsolatotokat. Hogy miért? A kulcsszó a biztonság, ugyanis a nők evolúciós okok miatt is arra a nyugalomra vágynak, amit csak a stabil kapcsolat tud nyújtani nekik.

Ha pár évvel idősebb vagy a választottadnál, akkor 30 éves korod felé járva már valószínűleg biztosítani tudod számára mindazt, ami miatt téged választ majd. Nem feltétlenül kell, hogy saját lakásod és kocsid legyen, de naprakész tervekkel kell rendelkezned, amivel hamar megalapozhatod a közös jövőtöket.

Ha néhány évvel idősebb vagy, akkor ezt könnyen megvalósíthatod és fiatalabb partnerednek igencsak imponálni fog, hogy veled kóstolhat bele a nagybetűs életbe.

Pár év különbség a javára
Nem túl gyakori, de azért megesik, hogy te vagy a fiatalabb a kapcsolatotokban. Ha hosszútávra tereztek, akkor gyorsan fel kell nőnöd a feladathoz, mert ha a hölgy, akit kiszemeltél magadnak, nincs pár évvel lemaradva a korához képest, akkor bizony ugyanazt várja el tőled, amit egy korabéli férfitól is elvárna.

Nehézséget okozhat számotokra, hogy a nők biológiai órája gyorsabban ketyeg, mint a tiéd. Emiatt aztán könnyen előfordulhat, hogy te még bőségesen sörözéssel töltenéd az összes szabadnapodat a haverjaid társaságában, miközben a kedvesed már folyton babaneveken gondolkozik és a kismamáknak szóló újságokat bújja.

Ha nem vagy annyira érett, hogy kicsit korábban belevágj a családalapításba, akkor ez a kérdés állandó feszültséget fog teremteni köztetek. Ne feledd, egy ilyen helyzetben a barátnődnek sokkal több vesztenivalója van, mint neked, hiszen termékeny éveinek száma egyre csak csökken, amíg arra vár, hogy te is kész legyél. Ám könnyen lehet, hogy mire megérnél a feladatra, már elegetek lesz az egész viszonyból, ekkor pedig minden kitartása ellenére is ott fog állni egyedül, párkapcsolat nélkül.

Ha tehát tudod, hogy a családalapítás még néhány évig mekkora dilemmát okozna számodra, talán érdemes szembenézned a problémával és időben kimondani azt, ami nehéz, de szükséges.

Túl nagy korkülönbség
Igencsak imponáló lehet, ha az összes haverod nyálcsorgatva bámulja az egyetemről éppen csak kilépő barátnődet, miközben nekik jelenleg a feleségük ideiglenesen megváltozott alkatát kell elfogadniuk a második baba születése után. Mindazonáltal hosszútávon nem mindig kifizetődő, ha olyan párt választasz magadnak, aki akár a gyereked is lehetne.

Ha te vagy az idősebb, akkor be kell vállalnod, hogy a barátnőd esetleg meg fogja gondolni magát és nem életre szóló szerelemben és családalapításban gondolkozik, csupán csak arról van szó, hogy élvezi az egzisztenciádat. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy most nem szerelmes beléd, de előfordulhat, hogy pár év múlva talál egy korban és stílusban hozzá jobban illő személyt.

Te is jól tudod, hiszen átélted, hogy fiatalon sokkal gyorsabban változnak a célok és az érzelmek, mint idősebb korban, amikor már lenyugodtál és komoly kapcsolaton töröd a fejedet. Ez a nőknél sincs másképp, bár az előbb is említettek miatt, ők nagyobb eséllyel állapodnak meg egy idősebb férfi oldalán.

Annyi mindenesetre biztos, hogy nagy korkülönbség esetén az átlagosnál sokkal több időt kell szánnotok beszélgetésre, kompromisszumok keresésre. Ne félj rákérdezni, hogy mik a tervei a jövőre vonatkozóan, hiszen nagyrészt a te életedről van szó, s annak érdekében, hogy az úgy alakuljon, ahogy eltervezted, időnként meghatározó lépéseket kell tenned.

betöltés...