55 dekásan, a 28. hétre született a baba, esélye sem volt a túlélésre. A tescós tasak megmentette az életét

Az orvosok megpróbálták az anyaméhhez hasonló körülményeket biztosítani a parányi kislány számára.

A 37 éves kismama magzatát a húszadik héttől folyamatosan figyelték, hogy megfelelően fejlődik-e az az anyaméhben. Aztán a 28. héten gyors döntést kellett hozniuk. Azonnal megcsászározták.

S bár még maguk az orvosok sem hittek benne, hogy a csöppség néhány óránál tovább életben maradhat, mindent megtettek az anyaméhben való körülmények pótlására. A rózsaszín, madárszerű, fél kilónyi cukor súlyának megfelelő kislányt azonnal egy tescós tasakba tették, hogy az újszülöttből kipárolgó hőt mint egy őt körülölelő takaró megtartsa.

Után lázas munkával küzdötték le fertőzéseket, a pici vérátömlesztést kapott, és csodának csodája életben maradt. Hála az orvosok emberfeletti munkájának ma már öt hónapos, szépen gyarapodik, és otthon lehet a családjával.

– Miután becsomagolták a zacskóba a kislányunkat azonnal az intenzív osztályra vitték. Szerencse, hogy volt ott egy ilyen tasak, mert így az orvosok azonnal az anyaméhez hasonló körülményeket tudtak biztosítani neki.

– 20 hetes korától nyolc héten át a kórházban voltam, és figyeltük, hogyan fejlődik a baba. Nagyon megijedtem, amikor az orvosok azt mondták, nem akkora a súlya mint kellene, a köldökzsinór nem eteti őt megfelelően. Ezért kellett azonnal megcsászározniuk.

Pixiet folyamatosan inkubátorban tartották, 18 napig nem is ölelhettem magamhoz, mert minden alkalommal, amikor kivették az inkubátorból fogyott. Aztán, amikor már kicsit erősebb lett kétnaponta egy órára végre magamhoz ölelhettem.

Nagyon erős kicsi lány. Csodálatos, hogy túlélte, annak ellenére, hogy gyomor- és vizeletfertőzést kapott és 10 vérátömlesztést kellett kapjon.

A kislány kéthónapos korától azonban elkezdett erősödni. Mára már öt hónapos és 3,4 kg. Annyi a súlya, mint ez újszülötté, de nekünk ez hatalmas nagy boldogság. Főleg hogy már önállóan, légzéstámogatás nélkül lélegzik. Szép és egészséges.

betöltés...