Borzalmas fotókon emberi sorsok – Állatokként tartott gyerekek

Julia Fullerton-Batten fotós legújabb projektje az állati körülmények között tartott, elhanyagolt gyermekek sorsát mutatja meg sokkoló fényképein. Ami ennél is rosszabb: a beállított képek mögött valódi, megtörtént esetek állnak.

A farkaslányt 1845 és 1852 között látták többen is, ahogy a farkasfalkával együtt rohan vagy eszik az erdőben

Oxana Malaya-t, az ukrán kislányt kutyaólban találták meg 1991-ben. A nyolc éves lány kétéves kora óta élt a kutyákkal. Meg kellett tanítani beszélni, a most 30 éves lány egy klinikán él.

Az orosz Prava esetére 2008-ban derült fény, anyja a lakásban a madarak közt tartotta fiát, mint egy újabb házi kedvencet. A fiú csak csiripelni tudott, beszélni nem.

Az orosz Madina esete két éve kavarta fel az indulatokat, a kislány megszületésétől fogva a kutyákkal élt, evett, játszott és aludt meztelenül. Apja elhagyta, anyja túl részeg volt ahhoz, hogy felfogja, van egy lánya.

1970-ben találtak rá Genire, akit apja zárt egy apró, vécével ellátott szobába, mert azt gondolta, lánya retardált. Tíz éven át aludt a kislány a széken, mire kiszabadították. A rettenetes állapotban lévő kislányt éveken át tanulmányozták.

1912-ben egy kétéves kisfiút elragadtak a leopárdok. Három évvel később egy vadász talált rá a gyermekre, Négykézláb járt, mindenkit megtámadott, aki a közelébe ért, úgy viselkedett, ahogy a leopárdok. Később megtanították beszélni, és felegyenesedve járni.

Sujit Kumar 1978-ban, Fidzsin élt. Szülei, akik nagyon hamar meghaltak, a tyúkólba zárták. Nyolc éves volt, mikor rá találtak, kotyogott és csapkodott a kezével, mintha szárnya lenne, úgy evett, és ült, ahogy a madarak. Később intézetbe vitték agresszív viselkedése miatt, ahonnan egy jótevője hazavitte.

Annak ellenére, hogy Marie Angelique Memmie Le Blanc 1731-ben tűnt el, nagyon jól dokumentálták esetét. A lány a francia erdőkben tűnt el, mikor 19 éves korában rátaláltak, vadászott, ahogy a ragadozók, gyökereket ásott, és teljesen vademberként viselkedett.1737-ben Lengyelország kiráylnője vadászni vitte, mert a lány olyan gyorsan kapta el a nyulakat, mint a kutyák.Véfül megtanult olvasni, beszélni, és 63 évesen halt meg.

betöltés...