Sokat idegeskedsz? Ezt a japán technikát mindenképpen próbáld ki!

Az emberek jó nagy százaléka ma már annyira kimerítő, stresszes életmódot folytat, hogy idővel ez könnyedén egészségügyi károsodáshoz vezethet. Ha sokat idegeskedsz, de szeretnél egy egyszerű, nyugtató és hatékony praktikát kipróbálni, akkor ismerd meg ezt a japán praktikát, amely ellazítja a befeszült testet és az idegeket is kisimítja.

Annyi a teendő, amit a képen látunk: jobb kezünkkel ragadjuk meg a bal hüvelyk ujjunkat és szorítsuk meg, amíg melegséget nem érzünk. Mindenik ujjnak jelentése van, ha például a hüvelyk ujjunkat fogjuk meg, akkor a megcsömörlés ellen tudunk védekezni, a mutató ujj a félelmet jelképezi, a középső ujj a bűnt és az erőszakot, a gyűrűs ujj a szomorúságot, a kicsi ujj pedig az idegességet szimbolizálja.

Természetesen a japán ujjszorítós technika mellett még nem árt a következő stresszoldó módszerekhez folyamodni:

1. Lélegzés

Tudományosan bizonyították, hogy egy mély lélegzetvétel hatására csökken a kortizol nevű stresszhormon szintje, így oldódni fog a görcsösség, idegesség. Azoknak is ajánlott megtanulni pár nyugtató légzésgyakorlatot, akiknek magas a vérnyomásuk

2. Nyugtató illóolajak

Az aromaterápia ma már hatásos stresszoldó praktikának számít. Próbáljunk meg pár csepp levendula, vagy ilang-ilang illóolajat csepegtetni a párnákra lefekvés előtt, garantáltan nyugodt éjszakára számíthatunk.

3. Nyugtató dallamok

Egy kellemes klasszikus zene is nagyszerű relaxáló hatást tud kiváltani. Eltereli a problémákról a gondolatokat, de az interneten számos speciális nyugtató dallamú zenéket is találni.

4. Nevessünk

A nevetés amellett, hogy egy nagyon örömteli, boldogságot okozó élmény, csökkenti a stresszt is, és a fáradságra is hatékony „orvosság”.

5. Fogyasszunk teát

Kutatások igazolják, hogy a fekete tea is csökkenti a vérben felhalmozódó kortizol stresszhormont. Segít, hogy kiürüljön a szervezetből ez az idegességet okozó anyag, így a testünk és az idegrendszer is ellazult állapotban kerül.

betöltés...