7 ember, aki sokkal gazdagabb mint Bill Gates!

A Forbes minden évben közzéteszi a világ leggazdagabb emberei listáját. Mint minden évben Bill Gates lett a leggazdagabb, Jeff Bezos az Amazon alapítója és Warren Buffett üzletember előtt. Mégis vannak olyan emberek, akik gazdagabbak és hatalmasabbak mint Bill Gates de a listán sosem szerepeltek. Most ezeket az embereket hoztuk el nektek. A listán vannak olyan emberek is, akik már nem élnek de régen messze gazdagabbak voltak mint most Bill Gates.

1.Vladimir Putin

A Forbes szerint Vladimir Putin a világ legerősebb és legbefolyásosabb embere. Egyes spekuláció szerint Vladimir Putin valódi vagyona nettó 200 milliárd dollár.

2. Kim Joung-un

Egy másik erőteljes vezető, akinek a vagyonát nem regisztrálták, de spekulációk vannak rá. Kim Joung-un biztosan szereti a luxus életet, nagyon sok pénzt költ likőrre, cigarettára, jachtokra, autókra, zongorára, palotákra és privát mozikra is.

3. Muammar Kadhafi

Különböző források szerint az elhunyt líbiai diktátornak hatalmas vagyona volt, talán a történelem egyik leggazdagabb emberek volt.

4. A Rothschildok

A család mottója: Harmónia, integritás, ipar. A család vagyonáról nincsenek adatok, de nagyon rég óta hatalmas gazdasági szerepük van.

5. John D. Rockefeller

Az üzletember 1937-ben halt meg, a történelem egyik leggazdagabb ember volt. Vagyona nettó értéke mai árfolyamon számolva 336 milliárd dollár lenne. Ez az ember a teljes amerikai olajüzlet 90\%-át irányította. Több mint fél milliárd dollárt adományozott különböző oktatása célokra.

6. Augustus Ceasar

Az első Római császár, aki Julius Ceasar örökbefogadott fia volt. Az egész Római birodalom gazdaságának, 20\%-ával egyenlő vagyona volt. Ez ma 4,63 trillió dollár lenne.

7. Mansa Musa

A leggazdagabb ember a történelemben. A malian birodalom uralkodója, ami a mai Ghánát, Timbuktut és Malit érintette Nyugat Afrikában. A gazdagsága a só és arany termelésből származott. Annyira gazdag volt, hogy az több száz “könyvelő” dolgozott azon, hogy leírják a gazdagságát.

betöltés...