13 megható tetoválás, aminek a története csontig hatol

Azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy akkor van igazán értelme tetoválást csináltatni, ha annak története, mély mondanivalója van.

1. Elhunyt édesapám emlékére és tiszteletére készíttettem ezt a tetoválást.

2. “A kislányom rosszul érezte magát a hallókészüléke miatt, ezért úgy döntöttem, hogy én is hordani fogok egyet.”

3. Néhány hónapja veszítettem el az édesanyámat, aki mindig kedves kis üzeneteket hagyott nekem, ezért úgy döntöttem, hogy az egyiket örökre “magamnál” fogom hordani.

4. A feleségem súlyos depresszióval küzdött, és az ő támogatására csináltattam ezt a tetoválást.

5. Amikor még gyerek voltam, a nagypapám lerajzolta nekem, hogy hol helyezkedik el a lakhelyünk a Föld földrajzi szélességén és hosszúságán. Annyira maradandó élmény volt számomra, hogy később magamra tetováltattam.

6. Apukámat soha nem ismerhettem meg, mert meghalt, mielőtt megszülettem volna, de mindenki azt mondta, hogy olyan vagyok, mint ő. Ez akkor tudatosult bennem igazán, amikor a középiskola utolsó évében egy több száz könyvet tartalmazó listáról ki kellett választanunk egyet, amit elszeretnénk olvasni. Én Cormac McCarthy-tól a Vad lovak című regényt választottam. Amikor Anya észrevette, hogy ezt a könyvet olvasom, izgatottan hozta oda nekem egy 1993-as kiadását a könyvnek, a 128. oldalon egy könyvjelzővel. Azt mondta, hogy Apukám pont ezt a regényt olvasta, mielőtt elhunyt. Ennek az emlékére készíttettem egy tetoválást.

7. A szívműtétem után az “extra életért” csináltattam.

8. A kisfiam szégyellte a hegét, amit egy agydaganat miatti műtét során szerzett, ezért magamra tetováltattam én is egy ugyanolyan heget, hogy jobban érezze magát.

9. Apukám ezt az üzenetet még egy másodikos tankönyvembe írta nekem. Miután elhunyt, elhatároztam, hogy magamra tetováltatom. (Annyira büszke vagyok rád! Szeretlek, Apa)

10. A bátyám és én mindig nagyon közel álltunk egymáshoz. Amikor 39 évesen elhunyt, két Lego kockát tetováltattam magamra a kedvenc színeinkkel, ugyanis gyerekkorunkban mindennél jobban szerettünk együtt legózni.

11. Ez a férfi, amikor elveszítette a kisfiát, az emlékezetes nevetéséről készült hanghullámot tetováltatta a szíve fölé.

12. Ez az egyetlen tetoválás, amit valaha csináltattam. A nagyapám a II. világháborúban egy koncentrációs táborban raboskodott és ez volt az azonosító kódja. 96 éves korában, boldogan, a szerettei körében hunyt el. A temetés után elhatároztam, hogy magamra varratom ezt a számára meghatározó számsort. Amikor elmeséltem a történetét a tetoválóművésznek, nem volt hajlandó pénzt elfogadni, ugyanis azt mondta, hogy ez a legmélyebb mondanivalóval rendelkező tetoválás, amit valaha elkészíthetett 12 éves pályafutása alatt.

13. Egy tetoválás, aminek igazán szívszorító a története…

betöltés...