10 alapvető sminktrükk, amit mindennap alkalmazhatsz

Nagyon sok drága eszköz és hihetetlen trükk létezik, melyekről a sminkesek és a kozmetikai cégek próbálják elhitetni, hogy nélkülözhetetlenek. De valójában a legtöbbjükre semmi szükség, mivel milliónyi olcsóbb módja van annak, hogy magasabb szintre fejleszd a sminkelést. Lehet, hogy a korrektor használatán kell változtatnod, hogy azonnal hercegnőnek tűnj, vagy többféle kontúrozási technikát ki kell próbálnod, hogy úgy nézz ki, mint Kim Kardashian. Most olyan egyszerű, de hasznos sminktrükköket ismerhetsz meg, melyeket mindennap alkalmazhatsz.

1. A korrektort háromszög alakban vidd fel

Amikor háromszög alakban viszed fel a korrektort a szemeid alá, a sötét részeket természetesebben és teljesebben fedheted el, mintha pöttyözöd vele a szem alatti területet.

2. Sötétebb szájceruzát használj

Ha sötétebb szájceruzát és világosabb rúzst használsz, az ajkaid teltebbnek fognak tűnni, mintha fel lennének pumpálva, mivel az ajkak közepe világosabb lesz. Így csinálják a legszebb szájú hírességek, pl. Kim Kardashian is.

3. Tedd extra tartóssá a rúzsodat

Hogy a rúzsod az örökkévalóságig tartson, próbáld ki ezt az egyszerű trükköt: vigyél fel egy kevés korrektort vagy ajak primert az ajkaidra, majd ezután rúzsozz. Egy törlőkendővel itasd le a felesleget, majd vigyél fel még egy réteg rúzst. Ha így csinálod, egy védőréteget hozol létre, melynek köszönhetően a rúzsod minden körülmények között fennmarad.

4. Használd ezt a technikát a szemhéjadon az árnyékoláshoz

A szemeid nagyobbnak fognak tűnni, ha a szemhéjad alsó részén sötétebb, a felső részén pedig világosabb színt használsz, majd középen összemosod a kettőt. A legvilágosabb árnyalatokat egészen a szemöldök aljáig vidd fel. Ettől nyitottabb lesz a tekinteted.

5. Használj nude vagy fehér színű szemceruzát a vízvonalon

Hogy a tekinteted nyitottabb, ragyogóbb és egészségesebb legyen, használj fehér vagy nude színű szemceruzát a vízvonalon. Így nagyobb szem látszatát keltheted.

6. Használj piros rúzst a szem alatti sötét karikák ellen

Ha csak korrektort használsz, világosabbá teszed a szem alatti területet, de a szürkeséget és a fáradtságot nem tünteted el. Itt lép be a képbe a piros rúzs, amitől sokkal egészségesebbnek és frissebbnek fogsz tűnni.

7. Szemcseppel éleszd újra a beszáradt szempillaspirált

A szemcseppek maximálisan biztonságosak a szemünk számára, ezért érdemes őket használni a szempillaspirál újranedvesítéséhez. A vízzel ellentétben biztosan nem tartalmaznak baktériumokat, és még a vízálló szempillaspirállal is működnek. Ne adj hozzá túl sokat, mert nagyon folyóssá teheti a szempillafestéket.

8. Használd az arcformádnak megfelelő kontúrozási technikát

Sok különböző arcforma van különböző jellemzőkkel. A kontúrozási technikák közül azt kell választanod, ami a te arcformádhoz a legmegfelelőbb. Tehát, első lépésként az arcformádat határozd meg.

9. Higlightert a szemöldökcsontra és a szemed sarkaiba

El leszel ájulva, hogy egy csipetnyi highlighter a szemöldökcsonton és a szemed sarkain mennyire ragyogóvá teszi az egész arcodat. A tekinteted is megnyílik tőle.

10. Kontúrozd az orrod

Nagyon sok nőt zavar az orrának a formája. Ezt a magabiztosságot csorbító problémát is egyszerűen lehet orvosolni az orr kontúrozásával, amivel kisebb és fitosabb orrot varázsolhatsz magadnak.

betöltés...