Kettévágott egy papírtörlőt és ecetes vizet öntött rá. Az eredmény csodálatos lett!

Nedves törlőt nap mint nap használunk, így egy háztartásban számtalan tekercsre van szükség. Azonban sokszor ezek igencsak sok pénzbe kerülnek. Milyen anyagokkal van átitatva, tudjuk-e, hogy a dobozon feltüntetett összetevők mennyire károsak az egészségre, tisztában vagyunk-e vele, hogy mit tartalmaz egy nedves törlő alapanyaga?

Inkább jobb, ha neki sem fogunk megfejteni, hogy mi az amiben úszik. Készítsük el otthon mi magunk. Sokkal egészségesebb, hatékonyabb és olcsóbb lesz.

Csupán egy nagy tekercs papírtörlőre lesz szükségünk, egy régi nedves törlő kiürült dobozára, egy nagy ollóra, egy kevés ecetre és mosogatószerre vagy folyékony szappanra.

Mossuk ki a régi dobozt, töröljük szárazra. Fogjuk meg a papírtörlőt és vágjuk ketté középen a hengerrel együtt, majd tegyük bele a dobozba. Egy edényben fele-fele arányban keverjünk össze vizet, ecetet és két csepp mosogatószert. Ezt töltsük rá a papírtörlőre, majd szedjük ki belőle a karton hengert, és húzzuk ki az első szelet papírt középről.

Ezután tegyük rá a tetejét, és használjuk a megszokott módon. Mivel kettévágtuk a papírtekercset, egyszerre akár két doboz nedves törlőt is készíthetünk.

betöltés...