Ez a szír kislány azt hitte, fegyvert fognak rá, amikor lefényképezték

A kép készítője szerint a háború borzalmai a gyerekeken látszódnak meg a legjobban. Ez a szíriai menekült kislány azt hitte, hogy fegyvert fognak rá, pedig csak le akarták fényképezni, erre ijedten, feltartott kezekkel reagált.

Ez a szír kislány azt hitte, fegyvert fognak rá, amikor lefényképezték

Ez a fotó bejárta már az internetet. Egy török fotóriporter, Osman Sağırlı készítette még 2012-ben egy szíriai menekülttáborban egy négy éves kislányról, aki azt hitte, hogy fegyvert fognak rá, amikor az újságíró elővette a teleobjektívet, hogy lefotózza. Az újságíró már csak a kislány rémült arcát és feltartott kezeit látta. A fotó világszerte ledöbbentette az embereket, mert azt bizonyítja, hogy nem csak egy átmeneti csatározásról van szó, hanem egy hosszan tartó, véres háborúról, ami bár messze van és csak a hírekben látjuk, mégiscsak valóság, amivel nehéz szembesülni.

A kislány, Adi Hudea két testvérével és édesanyjával a szíriai polgárháború elől menekültek, ahol elvesztette az édesapját. A kép készítője szerint a gyerekeken látszódnak meg leginkább a háború borzalmai, erről így nyilatkozott: „Az, hogy min mehettek keresztül a menekültek, a gyerekeken látszik meg leginkább. Ők nem titkolják az érzelmeiket. A számtalan gyermek által átélt fizikai megrázkódtatás, félelem, stressz és lelki trauma csupán az emberi katasztrófa egyik része…”

Forrás: Hír.ma

betöltés...