Emlékszel még az Árvácska film főszereplőjére? Így él most Czinkóczi Zsuzsa

Rá sem ismernél.

Különös sors Czinkóczi Zsuzsáé. Miközben rengeteg kiváló filmben dolgozott és hatalmas nemzetközi elismerést kapott, közben csirkegyári munkás volt vagy éppen házfelügyelő.

Annak idején egy ország ismerte és szerette meg a Móricz Zsigmond híres regényéből készült Árvácska című tragikusan szép film főszerepéért. A Csörét megformáló Zsuzsa kilencéves volt, amikor kiválasztották a szerepre. Az eltelt negyven év alatt rengeteget változott, szinte már nem is hasonlít egykori önmagára.

A színésznő nem tagadja, élete során többször jutott mélypontra, de a gondviselés mindig kisegítette onnan. Ahogy a Story magazinnak meséli, volt egy őrangyala is, Mészáros Márta személyében, aki akárhányszor nehéz helyzetbe került és süllyedni kezdett, a hóna alá nyúlt és felemelte, hogy egy kis levegőhöz jusson. Zsuzsa egész életében hálás lesz ezért.

Zsuzsa 17 évesen teherbe esett, befejezte a tanulást és az anyaságnak élt. Onnantól ez kötötte le minden energiáját. Amikor pedig a szerelem elmúlt, egyedül nevelte kisfiát, és ez ahogy mondja, nagyon nehéz időszak volt számára. „Két-három munkahelyem is volt egyszerre, hogy el tudjam tartani Tamást.”

Ma már máshogy döntene

A viareggioi filmfesztiválon elnyert legjobb női alakítás díja sem hozott változást az életébe – sem anyagilag, sem a munka szempontjából, meséli. „Valami más talán hozhatott volna fordulatot a karrieremben, de ezt már sosem fogjuk megtudni. Márta felvetetett engem a Színmávészeti Főiskolára, de az életben maradásért, és hogy eltarthassam a fiam, végül nemet mondtam. Most visszagondolva, már másképpen csinálnám, de nem volt mögöttem olyan háttér, hogy 4 évig iskolába járjak, és más hordja helyettem az oviba a gyereket. Talán ez rossz döntés volt… Dolgoztam csirkegyárban, voltam házfelügyelő, mindent megcsináltam, amivel keresni tudtam annyit, hogy szerényen megélhessünk. Talpon maradtam, és azt hiszem, ez a lényeg – meséli Zsuzsa, aki most Kecskeméten él, és takarítócége van. Sokszor ő is kiveszi a részét a munkából, úgyis az a legjobb, ha látja, mi történik, és együtt csinálja a többiekkel.

A szerelem is rátalált, tizennégy éve harmonikus párkapcsolatban él. A sok káosz után már sínen van az élete.

(Story)

betöltés...