14 trükk főzéshez, melyekkel sokkal könnyebb lesz az életed

Egy tanulmány szerint egy átlagos nő az életéből 3 évet tölt főzéssel. Minden háziasszonynak meg kell ismernie a következő trükköket, hogy értékes időt spóroljanak, és felfedezzék a már jól ismert ételekben rejlő új ízeket is. Az alábbi tippek még hatékonyabbá tesznek a konyhában.

14. Hogyan süss tökéletesen kör alakú tojást

Szelj le egy hagymakarikát, tedd a serpenyőbe, és üsd bele a tojást. A hagymakarika nem hagyja, hogy a tojás szétfolyjon sülés közben.

13. Hogyan készíts gyorsan egyforma nyársakat

A nyárs készítését egyszerűbbé és gyorsabbá is teheted, ha egy nagyobb darab húsba több hurkapálcát szúrsz, ahogyan a képen látod. Vágd be őket több helyen, így mindegyik egyforma méretű lesz, azaz ugyanannyi idő alatt fog átsülni.

12. Karamellás barbecue kólával

Főzd ki a bordákat kólában, hogy édes ízt kapjanak. Ezután mindegyik oldalukon 4 percig grillezd őket, hogy a karamell jól bevonja a szeleteket.

11. Pucolj tojást egyszerűen

Mielőtt megfőzöd a tojásokat, szúrj egy apró lyukat mindegyiknek a végére, pl. egy rajzszöggel. Így könnyebben megszabadulhatsz majd a héjuktól.

10. Így lesz tökéletes a torta

Hogy a torta oldalait tökéletesen simára tudd elegyengetni, a spatulát mártsd forró vízbe néhány percre. A spatula így könnyebben fog csúszni, egyszerűbben tudsz dolgozni vele.

9. Így is főzhetsz sok tojást egyszerre

Ha nincs túl sok időt, de egyszerre sok főtt tojásra van szükséged, egy nedves törölközőre téve told be őket a sütőbe. 30 perc alatt elkészülnek!

8. Finom reggeli 5 perc alatt

Finom és tápláló reggelit készíthetsz muffin formában. Ezek a sonkával, sajttal, tojással töltött kis kosárkák gyorsan megvannak, és nagyon finomak is!

7. Süsd a fasírtot a sütőben

Használd a muffin sütőformát, hogy a fasírtok ne ragadjanak össze, és könnyen meg is tudd forgatni őket.

6. Használj rizst az extra zsír ellen

Hogy ne legyen túl zsíros az étel, szórj rizst a sütőforma aljára.

5. Egy egyszerű módja, hogy több ételt süss egyszerre

Szükség esetén egyszerűen megoldhatod, hogy egyszerre többféle ételt is megsüss. Ez a módszer nagyon hasznos, ha pl. egyszerre szeretnél elkészíteni több különböző ízesítésű húst.

4. Használd a kávézaccot a hús pácolásához

A kávézaccban lévő savak puhítják és ízletesebbé is teszik a húst.

3. Szeleteld a csirkét egyszerűbben

Hogy szép, vékony szeleteket tudj vágni a csirkehúsból, tedd a fagyaszóba 10-15 percre, ezután kezdd a szeletelést.

2. Blansírozd a zöldségeket

A blansírozás azt jelenti, hogy párolod vagy forralod az ételt 2-3 percig. Ettől a módszertől a zöldségek frissek maradnak, mégis puhák lesznek. Pl. mielőtt a spárgát elkezded sütni, tedd forró vízbe néhány percre. Szinte bármit blansírozhatsz, a paradicsomot (utána könnyebb lesz meghámozni), a hagymát és a brokkolit is.

1. Marináld a hagymát, hogy igazán finom legyen

Marinálhatsz céklát, sárgarépát, hagymát, zellert és gyakorlatilag bármilyen zöldséget. Ha így készíted el a zöldségeket, fantasztikus ízt kapnak. Kitűnő alapjai lehetnek, pl. egzotikus szószoknak.

betöltés...