Emberségből jeles: fát pakoltak a rendőrök, hogy az idős néni ne fázzon!

A balmazújvárosi rendőröktől kért segítséget a 87 éves idős néni !

Rendőrök tanúbizonyságot tettek arról, hogy mennyire emberségesek, azon felül, hogy a munkájukat is becsülettel elvégzik, és védik a polgárokat.

– Egy idős hölgy ment be 2015. december 18-án  a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra és segítséget kért az ott szolgálatot teljesítő rendőröktől.

A 87 éves néni az egyenruhásoknak elmondta, hogy a házában nagyon fázik, mivel nem tudja bevinni a tüzelőt a szobába és így nem tud fűteni. A rendőrök azonnal az idős hölgy segítségére siettek, szolgálati gépkocsijukkal hazavitték, ahol azt tapasztalták, hogy nagyon hideg van.

A falra szerelt hőmérő mindössze 9 fokot mutatott. A néni megmutatta a rendőröknek, hogy az udvaron hol található a tűzifa, amit ők bevittek, az idős hölgy cserépkályháját kitisztították és tüzet gyújtottak benne.

A rendőrök gondoskodtak arról, hogy a szobában legyen elegendő fa, és megvárták míg a hőmérséklet elkezd emelkedni, majd a tapasztaltakról tájékoztatták a szociális szolgálatot.

A helyi körzeti megbízottak annak érdekében, hogy a nénivel ne történjen semmi baj, visszatérően ellenőrizni fogják a házát.

betöltés...