Mi lett velük? Ez történt a Backstreet boys sztárjaival

1992-ben történt, hogy egy könnyűzenei meghallgatáson három középiskolás fiatal megismerkedett egymással és úgy gondolták, közösen kellene valami újat létrehozniuk. Ez a három fiú volt Howard „Howie D.” Dorough, Alexander James “A.J.” Mclean és Nickolas Gene “Nick” Carter. Howie és A.J. már akkoriban is közös énaktanárhoz jártak, így ismerték egymást. A srácok hamar rájöttek, hogy még legalább egy valaki kell a csapatba. Így találtak rá Kevin Scott Richardsonra, aki egyúttal beprotezsálta a csapatba unokatestvérét, Brian Thomas Littrellt is. Nos, valahogy így jött létre a Backstreet Boys zenekar, amely hihetetlenül gyorsan az évtized egyik legsikeresebb pop együttese lett világszerte.

Nick Carter

Az együttes csajmágnese kétségtelenül a szőke, szemtelenül fiatal és mosolygós Nick Carter volt. A most 37 éves Nick nehezen tudta a helyére tenni a sztársággal kapcsolatos érzéseit, hiszen mindössze 13 éves(!) volt, amikor társaival együtt hivatalosan és megalapították a Backstreet Boys zenekart.

Alkohol és drogfüggősége miatt szívproblémái lettek már a húszas évei elején, ekkor döbbent rá, hogy változtatnia kell életvitelén. Ez nem volt könnyű számára, bevallotta, hogy már hat éves korában alkoholt fogyasztott és 18-19 évesen jutott a legmélyebb szintre.

Harminc éves is elmúlt, mikorra sikerült viszonylag stabil önértékelést és énképet kialakítania magáról, tapasztalatairól könyvet írt A zene és az élettel való szembenézés címmel. „Fűvel kezdtem, a kokainig, ecstasyig és vényköteles fájdalomcsillapítókig jutottam, és még tovább” – emlékezik vissza memoárjában.

A Backstreet Boys tagsága hiába próbálta, nem sikerült leállítaniuk Nicket, már csak azért sem, mert rossz társaságba keveredett, akikkel egész nap ivott és narkózott. Kompenzálásként mára szenvedélyes környezetvédő lett, fő területe az óceánok élővilágának megóvása.

2007-ben az ENSZ is kitüntette lelkiismeretes munkájáért. Nick 2012-ben kábítószer túladagolás miatt elvesztette hugát, Leslie-t, s a családja, főként alkoholista szülei őt vádolták meg azzal, hogy miatta lett drogfüggő a testvére. A sztár mindig is ismert volt kalandos nőügyeiről, néhány hónapig Paris Hiltonnal járt. 2014-ben feleségül vette fitneszedző barátnőjét, tavaly áprilisban otthonukban született meg gyermekük, Odin Reign Carter. Továbbra is szóló énekesként keresi a kenyerét, emellett néha még összeállnak a fiúkkal egy-egy turné erejéig.

Brian Littrell

Brian Littrell is maradt a mikrofon mögött. A Backstreet Boys takarékra kapcsolása után (sosem oszlottak fel) szinte szárnyakat kapott, öt szerzeménye is felkerült az amerikai top20-as slágerlistára.

2015 óta ő is tagja a Kentucky állambeli hírességek csarnokának, unokatestvérével és zenésztársával, Kevinnel együtt. A baptista gyülekezetben kezdett énekelni, később a középiskolai kórusban is aktív szerepet vállalt.

15 évesen szeretett volna leigazolnia a helyi kézilabda csapatba, de 173 centiméteres magassága miatt meghiúsult az a vágya. Gyermekként többször volt életveszélyben, mivel veleszületett szívbetegségben szenved.

1998-ban nyílt szívműtétet hajtottak végre rajta. Brian és felesége húsz éve alkotnak egy párt, mindketten mélyen vallásosak, az evangélikus kereszténység hívői. Egy gyermekük van, a 15 éves Baylee Thomas Wylee Littrell.

Howie D.

Howie D árnyalatnyival sötétebb bőrszínének oka, hogy édesanyja Puerto Rico-i születésű, aki öt gyermeket hozott a világra, utolsóként a kis Howie-t. A legkisebb testvér eredetileg színész akart lenni, de azon a bizonyos meghallgatáson, amelyről már szóltunk, hirtelen más irányt vett az élete.

Mielőtt a Backstreet Boys tagja lett, fellépett számos közösségi színházban, iskolai előadásokon, balettozott és énekelt. Tizennégy évesen már idegenvezetéssel kereste a zsebpénzét Orlandoban, de dolgozott a híres Zarro’s pékségben is.

Howie mindig is igyekezett több lábon állni. Bátyjával karöltve megállapította a Sweet D. nevű ingatlanfejlesztő céget, lakóépületeket, szállodákat épít, de számos egyéb céget és alapítványt is igazgat. Nővére 1998-ban lupuszban halt meg, ezt követően az énekes egy alapítványt hozott létre a betegségben szenvedők megsegítésére.

2007. decemberében az énekes hagyományos katolikus szertartás keretében feleségül vette barátnőjét, Leigh Boniellot. Két fiuk született, a most nyolcéves James és a négyéves Holden. Howie volt a csapat legpedánsabb és rendszeretőbb tagja, emellett a zenekaron belül „Peace Maker”-nek nevezték, mindig ő volt, aki kibékítette az egyébként gyakran fellépő ellentéteket az együttes tagjai között. Vélhetően ennek is köszönhető, hogy a zenekar jelenleg, 25 évvel a megalakulást követően is egy új album kiadásán dolgozik.

J. McLean

Az alaposan kitetovált, egyedi arcszőrzettel, rendszerint napszemüvegben és kalapban éneklő Alexander James “AJ” McLean egyke gyermek volt. Ennek oka, hogy ikertestvérei elhunytak születésük közben, majd a kis AJ négyéves korában a szülők elváltak.

Egész életében sztár akart lenni, korai beszédhibáját jazz, balett és hip-hop tanulással kompenzálta. Mindössze 15 éves volt, amikor megalakult a Backstreet Boys.

A kétezres évek elejére Nickhez hasonlóan is elismerte, hogy a drogok rabja, rehabilitációra vonult. Egy rádióinterjúban beszélt arról, hogy minden nap megküzd a démonjaival és megpróbál erős maradni. Ebben segítségére van a modell Rochelle Karidis, akit 2011-ben vett feleségül Beverly Hillsben.

Az esküvőn persze újra együtt volt a teljes Backstreet Boys csapat. Pontosan egy évvel később született meg a pár első gyermeke, a kislány az Ava nevet kapta.

Második kislányuk, Lyric Dean (a neve azt jelenti: dalszöveg) idén márciusban látta meg a napvilágot. AJ nagy Frank Sinatra rajongó, egy emlékszobát is berendezett az énekes tiszteletére. Mindig is imádta a divatot, Sully Roze néven saját tervezésű ruhákat és ékszereket dob piacra.

Kevin

Kevin az együttes legidősebb tagja. A most 46 éves énekest 1999. novemberébe a People Magazin a világ legszexisebb popsztárjának választotta. 2006-ban lépett ki a zenekarból, mondván, hogy szeretne családot alapítani, amely a fellépések és a turnék mellett szinte lehetetlen lett volna.

Rajongóitól és a csapattagoktól egy szívhez szóló üzenetben búcsúzott el és sok sikert kívánt a Backstreet Boysnak a jövőben, de már nélküle. 2012-től azonban újra színpadra lép a csapattal. Az együttesben ő volt az egyetlen, akinek sikerült még a zenekar létrejötte előtt befejeznie a középiskolát, érettségi után modellként dolgozott olyan neves divatmárkáknak, mint a Vogue és a Versacce, latin táncot tanított, dalokat írt és vacsora színházakban lépett fel.

Édesapja mentora és tanára is volt egyben, 1991-ben bekövetkezett halálát súlyos traumaként élte meg Kevin. Tizenkilenc éves és rendkívül romantikus alkat volt, amikor házassági terveket szövögetett akkori barátnőjével, Beth-szel, de a nő csúnyán összetörte a szívét.

A zene és a természet a mindene. Kilencévesen hallás után tanult meg zongorázni. A dússzemöldökű énekes a fiatal éveit egy farmon töltötte, mint mondja, szinte a szabadban nőtt fel.

2000-ben vette feleségül Kristin Kay Willits-t, aki amellett, hogy táncol, színészkedik és modellkedik, elismert fotós is. Kristin szerepelt a Backstreet Boys egyik legkorábbi videoklipjében, amely az I’ll Never Break Your Heart című slágerükhöz készült. Két fiuk született, Mason Frey 2007-ben, Maxwell Haze pedig 2013-ban látta meg a napvilágot.

betöltés...