Egy évig csak és kizárólag krumplit evett a férfi, így néz ki most

Egészen hihetetlen, mire vállalkozott.

Csak krumpli, és semmi más

Minden tiszteletünk Andrew Tayloré, azé az ausztrál férfié, aki bevállalta, hogy egy éven keresztül semmi mást nem eszik, csak krumplit. A legjobb rész azonban csak most jön: azért vette fel ezt az őrült étkezési szokást, mert fogyni akart.

Kajafüggő volt

Amikor belekezdett a diétába, még 151 kg-ot nyomott és minden napját azzal töltötte, hogy vég nélkül falta a pizzát, a jégkrémet, a csokoládét és a süteményeket. „Rájöttem, hogy kajafüggő vagyok. Aki alkoholista, annak le kell tennie az italt, aki drogfüggő, annak távol kell tartania magát a kábítószertől. Ezen analógia nyomán nekem az étkezésről kellett leszoknom” – nyilatkozta a Sunnak, majd így folytatta:

„Természetesen tisztában voltam vele, hogy az evést nem iktathatom ki az életemből, de olyan közel akartam kerülni ehhez a célkitűzéshez, amennyire csak lehetséges. Ezért döntöttem el, hogy kizárólag egy meghatározott finomságot fogyasztok legalább egy éven keresztül, és a krumpli tűnt a legjobb megoldásnak.”

Igazi superfood a krumpli – szerinte

Taylor egészen szürreálisan érvelt a választása mellett. Szerinte a burgonyából mindent meg lehet kapni, amire a szervezetnek szüksége lehet, hiszen igazi superfood: van benne szénhidrát, protein, zsír, de remek forrása a rostoknak, a C-vitaminnak és a vasnak is. Nyilvánvalóan igaz, amit állít, de nem véletlenül nem javasolja egyetlen orvos sem, hogy kövessük a példáját.

Az ilyen szegényes étkezés nem biztosít elegendő vitamint és ásványi anyagot a testünknek, ráadásul a burgonyában lévő szénhidrát nagy mennyiségben a 2-es típusú cukorbetegségre is hajlamosíthat.

3-4 kg naponta

Taylor azt mondta, naponta 3-4 kg burgonyát evett meg. Ha a barátaihoz ment, vitte magával az előre elkészített krumplit, ha pedig étterembe szeretett volna beülni, akkor felhívta a helyet és megkérdezte, hajlandóak-e az ő szája íze szerint elkészíteni a zöldséget.

50 kg-ot fogyott

A férfi egyébként az egy év alatt rendszeresen járt orvosi ellenőrzésekre, a szakemberek pedig meglepő módon semmilyen kóros elváltozást nem fedeztek fel a szervezetében. Sőt Taylor azt nyilatkozta, sokkal egészségesebb a diéta óta: eddig mindig magas volt a koleszterinje, de most sokkal alacsonyabb, ráadásul a vércukorszintje is normalizálódott. A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy fogyott is, méghozzá nem is keveset: 50 kg-ot. A kihívás elején és végén készített fotók közötti különbség eléggé beszédes:

Már nem csak az evés okoz örömöt

Saját bevallása szerint azonban az egy év a súlyfelesleg leadása mellett abban is segített neki, hogy az evésen kívül másban is képes legyen örömöt találni. „Depresszió kínzott, mielőtt belevágtam ebbe az egészbe, de a krumplidiéta helyrehozott, és még antidepresszánsokat sem kellett szednem.”

betöltés...