Egy villany égőt teker a burgonya közepébe. Amikor megtudtuk, hogy miért, leesett az állunk!

Évszázadokon keresztül a krumpli csak dísznövény volt, ugyanis nem jöttek rá az emberek, hogy ételként is fogyasztható. Nem a föld alatt lévő barna gumót akarták elfogyasztani, hanem a föld felett lévő zöld levelet. Ám ez halálos vétek volt, mert a zöld rész solanint tartalmaz, ami mérgező, sőt halálos is lehet. Ezért sokáig mellőzték a burgonyát.

Magyarországra a német földről hazatérő diákok hozták be. Sajnos nekik sem volt hatalmas sikerük, tettükért perbe fogták őket, hogy meg akarják mérgezni az embereket. Szerencsére rájöttek, hogy mennyire finom a sült krumpli és a diákokat felmentették.Innentől kezdve kis hazánkban töretlen a sikere.

A burgonya felhasználásnak és fogyasztásának ma már többféle módja létezik, de ezek közül biztosan még sokan nem ismerik azt, hogy mihez kezdhetünk egy villanyégő és egy burgonya összeállításával. Elsőre meglepően hangzik, de ha megtudjuk az okát, rájövünk, hogy nem is az, imádni fogjuk ugyanis ezt a trükköt!

Egy híres professzor jött rá arra, hogy ha egy burgonyába energiatakarékos izzót csavarunk, akkor az képes megvilágítani a szobát akár 40 napig is.

Hogyan?

A burgonya kiváló energiaforrásként működik és egyfajta hidat teremt a fémek és az elektronok között, amely alkalmas a villamos energia előállítására. Próbáld ki, meglepődsz majd, de tényleg működik!

Forrás

betöltés...