A tanárnő két éven keresztül napi 10 km-t gyalogolt a munkahelyére – aztán az igazgató behívatja

A gyerekek életében a tanárral való kapcsolat nagyon fontos. Az óvodától kezdve egészen a középiskolán keresztül a tanárok nemcsak írni, olvasni tanítják a diákokat, hanem a szociális együttélés szabályait és a társadalom ismeretét is tanítják.

Ezért a tanárok munkáját nem dicsérhetjük eléggé. Sajnos a gyerekeknek nem könnyű belátni, milyen értékesek tanáraik.

Ilyen például Sue Campbell tanárnő, aki az Egyesült Államokban, Bartow városában lévő Spessard Holland általános iskolában tanít. Anélkül, hogy valaki is tudta volna róla, a tanárnő naponta reggel 10 km-t gyalogolt, hogy beérjen az iskolába, s este hazafelé ismét 10 km-t kellett gyalogolnia.

Minden nap két órás gyaloglás reggel is és este is, a floridai nagy melegben. Sajnos a tanárnő nem tudott magának autót vásárolni ezért volt kénytelen gyalogolni.

Ennek ellenére Sue minden nap egy órával munkakezdés előtt már az iskolában volt. Micsoda inspiráció volt ez kollégái és diákjai számára!

Mikor az iskolaigazgató-helyettes Tammy Cress meghalotta ezt a fantasztikus teljesítményt, behívta magához a tanárnőt egy beszélgetésre. “Nem akarom, hogy ez tovább folytatódjon.” – mondta az igazgató-helyettes.

Ez volt az első kedves megnyilvánulás Sue felé, aztán a közelében lakó egyik tanár felajánlotta, hogy beviszi őt reggelente kocsival. Sue ezt a lehetőséget ki is használta.

De Tammy Cress egy sokkal jobb dolgot eszelt ki.

Beíratta őt, tudta nélkül, egy olyan versenyre, melynek fődíja egy autó volt. A verseny után eltelt némi idő és Sue el is felejtkezett erről, s folytatta munkáját.

De január 2-án jó hírt kapott. A Regal Lakeland, aki az autót adta a verseny fődíjaként, értesítette az igazgató-helyettest, hogy Sue a nyertes. Az igazgató-helyettes pedig továbbította a jó hírt.

A tanárnő egy új Chevrolet Aveo-t nyert, kollégáitól pedig sok benzin kupont. Az iskolában nagy ünnepséget rendeztek amikor a tanárnő átvette a nyereményt.

Emlékszik esetleg Ön is egy olyan tanárra, aki nagy benyomást tett Önre? Kérjük ossza meg ezt velünk a Facebook-on!

betöltés...