A lassú kasszás mindenkit irritál. De aztán elolvassák a mellett lévő táblát

Ahelyett, hogy felgyorsítaná a fizetést, ez skóciai élelmiszerüzlet úgy döntött, hogy egy olyan sort hoz létre, ahol a vásárlók kimondottan lassa és kényelmesebben tudnak fizetni.

Gyakran előfordul, hogy bevásároluk munka után, aztán haza szeretnénk menni hogy vacsorát főzzünk. Mindannyian tudjuk milyen bosszantó az, amikor a kasszánál sorban állunk és sokat kell várnunk. Lehet, hogy pont a leggyorsabb sort választottuk ki és azátn mégis sokáig kell sorban állnunk, miközben csak néhány dolgot akarunk venni. Egyetérthetünk abban is, hogy senki sem szereti az előttunk álló lassú személy, aki készpénz fizetéssel feltartja a sort.

De érdekes, hogy a vevők egy skót élelmiszerboltban épp az ellenkezőjét tették, írta a Today. Először bosszankodtak, mert lassan haladt a sor de miután elolvasták a kasszás mellett lévő táblát, azonnal megértették, miről van szó.

Nem is volt ezek után probléma. Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy miért tették ki a jelet ahhoz a kasszához.

A szupermarket vezetője rájött, hogy sok vásárlónak kicsit több időre van szüksége a fizetéshez, ezért külön kasszához vezette ezeket az embereket. .Ezt a kasszát “Relaxed Cashier” -nek azaz “nyugodt kasszának” hívták és minden ügyfelet kiszolgáltak ott, aki pl.  Alzheimer-kórban szenvedett, Down-szindrómás volt vagy autista. De ide küldték a kisgyermekes családokat is.

A pénztárnál dolgozó személy hosszabb időt töltott el egy vevővel, beszélgetett vele egy kicsit, segített neki becsomagolni az élelmiszereket a vásárlás után.

Az ötletet Wendy Menzies Demencia tanácsadótól kapták, aki ellátogatott az üzletbe. Wendy elmagyarázta, hogy  napjainkban sok rossz memóriával rendelkező ember nagyon magányos és azt nyilatkozta a Today-nek, hogy:

– Ez a megoldás segíthet nekik abban, hogy ne legyenek annyira önmagukra hagyva. Reméljük, hogy ezzel ösztönözni tudjuk őket arra, hogy továbbra is eljöjjenek bevásárolni és legynek az emberek között. Szeretnénk, ha ilyen egyszerű dolgokban is részt vennének, mint a bevásárlás. Így úgy tudnak majd vásárolni, mint a betegségük előtti időszakban.

A kassza a hét szinte minden napján nyitva van. Az itt dolgozó személyzet pedig speciális képzésben részesült.

Úgy gondoljuk, hogy ez a kezdeményezés fantasztikus és reméljük, hogy a közeljövőben Magyoroszágon is bevezetik.

betöltés...