Az anya csak vásárolni ment a kisfiával, de a kicsi másnap a kórház intenzív osztályára került. Ezért

A kisfiú majdnem belehalt a vásárlásba.

A fiatal ausztrál édesanya, Vivienne Wardrop kisfiával, Logan-nel ment bevásárolni. Amikor hazaérkeztek, már látta, hogy valami nincs rendben a kisfiúval, de másnapa rosszabbul lett.

– Borzalmas volt. Hasmenése lett, és közben mindent kihányt, amit kapott – emlékezik vissza arra a napra az édesanya. – Rettentően romlott az állapota. Azonnal kórházba vittem az ügyeletre.

Logan lázas lett, és hirtelen annyi folyadékot veszített, hogy majdnem összeomlott. Életveszélyes állapotban volt, mire a kórházba értünk. Azonnal infúziót kapott.

Az orvosok később elmondták, hogy valószínűleg a bevásárlókosár belsejére nyers hús ragadhatott, szalmonellás lett, és ez a vírus került a kisfiú szervezetébe, ami agyhártyagyulladást okozott.

10 nap kórház után 14 nap megfigyelés következett, mire hazaengedhették.

Vivienne a Facebookon figyelmeztette a többi édesanyát, hogy egyáltalán nem veszélytelen a bevásárló kosárba ültetni vagy fektetni a kisbabát, kisgyermeket.

„Nem láttam rajta semmit, de ma már tudom, hogy mielőtt a kisfiamat beleültetném, alaposan letörlöm az összes felületet egy fertőtlenítő kendővel vagy legalább egy nedves ruhával. De a legjobb, ha mindig van nálunk higiéniai törlőkendő.”

betöltés...