Bizarr fotók 7 lánytestvérről, akiknek olyan hosszú hajuk volt, hogy le tudtak volna ereszkedni a 3. emeletről

Míg manapság a női előadók meztelen testrészeik mutogatásával és érzéki tánccal hívják fel magukra a közönség figyelmét, a 19. században nem létezett megdöbbentőbb, és erotikusabb megnyilvánulás, mint a színpadon leengedni egy nő hosszú haját. Nem véletlen, hogy az USA első igazi celebjei a Sutherland lányok voltak, akiknek  összesen 11 méter és 28 centiméter hosszú hajuk volt – és nem féltek ezt meg is mutatni.

Sarah, Victoria, Isabella, Grace, Naomi, Dora, és Mary Sutherland  – igen, heten voltak – énekeltek, és hangszereken játszottak előadásaik közben, de a közönséget sokkal jobban izgatta gyönyörű hajuk, mint a dalok.

Az előadások után kapott bevétel  még nem volt elég ahhoz, hogy a felszínen tartsa az egyébként kifejezetten szegény családot, ezért az apuka, Fletcher Sutherland piacra dobott egy szabadalmaztatott hajnövesztő tonikot, a „Seven Sisters Sutherland” -et. Mivel a nők megfizették a termék borsos árát, a család elkezdett meggazdagodni. Ehhez még hozzájárult, hogy a lányok politikai kérdésekhez is hozzászóltak az újságok címlapjain, és egyfajta élő reklámként szerettek úgy sétálni, hogy húzták maguk mögött a hajukat.

A politizálással és prédikálással foglalkozó, lusta apa a lányok kiskorától fogva arra használta a gyerekeket, hogy a templomban megmutassák tehetségüket, az édesanya  – aki nagyon büdös olajjal kente a lányok haját, ezért mindenki elhúzódott a kicsiktől – 1867-es halála után pedig megszállottan kereste a hírnevet.

Ő itt Grace

Jöttek a hangszerek, az előadások, a lányok haja már nem volt szagos, hiszen a mániákus édesanya kenőcseivel együtt a másvilágról figyelte őket, így cirkuszok is felkérték őket turnézni. Az apuka által megtervezett hajszesz is egyre jobban fogyott, ezért egy idő után hajkeféket, fésűket, más pipereszereket is árultak.

betöltés...