10 hatékony módja, hogy az arcod újra fiatalnak tűnjön

betöltés...

A ráncok és a szem alatti karikák egyértelmű jelei az öregedésnek, a helytelen életmódnak, a nem megfelelő bőrápolásnak. Az öregedést visszafordítani ugyan nem tudjuk, de egy kis odafigyeléssel kevésbé láthatóvá tehetjük a jeleit. Léteznek szemránckrémek, szérumok és mindenféle kiegészítők, de mindenki jobban szereti természetes módszerekkel kezelni a bőrét. Ha emellé még életmódot is váltasz, és abbahagyod a dohányzást, megsokszorozhatod az eredményeket!
Most olyan természetes módszereket ismerhetsz meg, melyek hatékonyan csökkentik az öregedés látható jeleit, mint a ráncok és a szem alatti táskák.

Ráncok ellen

A bőr ráncosodását elsősorban az öregedés okozza, ezenkívül azonban szerepet játszanak benne olyan tényezők, mint az arckifejezések, a leégés, a dohányzás, a hidratálás hiánya. Nincs olyan módszer, amivel a ráncok megjelenését teljesen le lehetne állítani, de az egészséges életmód és a természetes módszerek képesek késleltetni és kevésbé láttatni őket.

Tojásfehérje

Verj fel néhány tojásfehérjét. Masszírozd be a bőrödbe, és hagyd fenn legalább 15 percig, míg megszárad. Ezután meleg vízzel mosd le. Az A- és B-vitaminok csökkentik és fokozatosan elhalványítják a ráncokat.

Olívaolaj

Puhává és rugalmassá teszi a bőrt. Mielőtt lefekszel, néhány csepp olívaolajat masszírozz az arcbőrbe, majd egy puha törölközővel töröld le. Puha és egészséges kinézetű bőrrel fogsz felébredni.

Citromlé

Lefekvés előtt egy citrom levét masszírozd be azokon a részeken, ahol az apró ráncokat látod. A citrom savassága csökkenti a ráncokat, és ragyogóbbá teszi a bőrt.

Zöldségek és gyümölcsök

A friss zöldségek és gyümölcsök tele vannak A- és D-vitaminnal. Helyreállítják az arcbőr ragyogását és fiatalos kinézetét.

Szem alatti táskák ellen

A szem alatti táskáktól az arc nem csak fáradtnak, de öregebbnek is látszik. Bár ezek általában a korral vannak összefüggésben, a kevés alvás és a fáradtság miatt is megjelenhetnek.

Teafilter

A tea tanninokat tartalmaz, melyeknek enyhe vízhajtó hatása van. A teafilter már a nagyanyáink is használták, de a modelleknek is bevett trükkje ez a puffadt szemek ellen. Áztass meleg vízbe két filtert, majd hagyd hűlni néhány percig a hűtőben. 1-1 filtert tégy a puffadt szemekre, és hagyd fenn 5 percig, hogy felfrissülj.

Avokádó

A fáradtság gyakran okoz szem alatti sötét karikákat, és éveket ad hozzá a valós életkorodhoz. Hogy eltüntesd ezeket a karikákat, érett avokádó szeleteket tégy mindkét szemedre, vagy készíts pasztát darált mandulából és tejből.

Uborka

Ha a szemeid vörösek és puffadtak, 2 vékony szelet uborkát tégy rájuk, feküdj le, és hagyd őket fenn 30 percig.

Kanál

2 fémből készült kanalat tegyél a hűtőbe 10-15 percre. Ha már jól lehűltek, a domború felükkel tedd őket a szemeidre 30-60 másodpercre. A hideg fém felfrissíti a fáradt szemeket.

Száj környéki ráncok ellen

Az öregedés első jelei gyakran a nazolabiális (az orrtól a szájzugig húzódó) redő, a nevetőráncok és a száj körüli apró ráncok határozottabbá válása. Ezekre a dohányzás különösen nagy hatással van. Mit tehetsz ellenük? Először is tedd már le a cigarettát! Ezenkívül pedig a következő természetes módszerekkel is rásegíthetsz a száj körüli ráncok csökkenésére.

Uborka és tojásfehérje

Hámozz meg egy fél uborkát, és darabold fel apróra. Daráld meg, hogy pépes állagú legyen, és szűrd át a levét. Egy tojásfehérjét keverj el benne. Ezt a keveréket vidd fel az egész arcodra, különös tekintettel a száj környékére. Hagyd fenn 15 percig, ezután vízzel mosd le.

Savanyú káposzta

Tégy a ráncaidra savanyú káposztát! Hagyd fenn 10 percig, majd vízzel mosd le. A savanyú káposztát enni is nagyon jó ráncmegelőző módszer a benne lévő A-vitaminnak köszönhetően.

betöltés...