A teafaolaj 10 felhasználási módja. Erről neked is tudnod kell!

Az elmúlt időszakban az illóolajok már-már akkora népszerűségnek örvendenek, hogy nehéz zöldágra vergődni az óriási kínálat láttán. Ha sikerült megtalálni a megfelelő minőséget, jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy melyek a legjellegzetesebb pozitív tulajdonságai.

Nézzük a közismert teafaolajat, mire jó, és hogyan tudjuk alkalmazni.

1. Fogkrém

Bár belsőleg is igen hatásos, szájöblögetéskor igen erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Használhatjuk fertőtlenítésre öblögetéshez, vagy fogkrémhez is. Kimutatták, hogy hatékonyan csökkenti az ínygyulladást, valamint elpusztítja a problémát kiváltó baktériumokat. Néhány cseppet az olajból keverjük össze kókuszolajjal és szódabikarbónával, és máris kész van a természetes és egészséges fogkrémünk.

2. Természetes dezodor

Antibakteriális tulajdonságának köszönhetően nem csak a szájüreget fertőtleníti, hanem kiváló izzadásgátló is. Segít megszabadulni a testszagtól, de megszünteti a sportruhák, cipők kellemetlen szagát is. Keverjünk el pár csepp teafaolajat, pár csepp citromolajjal és vízzel, majd tegyük szórófejes flakonba.

3. Sebgyógyulást elősegítő kenőcs

Nemrég egy kutatás alapján kimutatták, hogy a teafaolaj hatékonyan száll szembe a Staphylococcus baktériummal is. Igencsak erős sebfertőtlenítő, és segíti a sebek, vágások gyorsabb begyógyulását. A megmaradt hegesedés pedig sokkal kisebb lesz. Néhány csepp levendula és teafa illóolajat keverjünk össze, és azzal kenjük be a sebet, vágást.

4. Semlegesíti a penészt

Sokszor nem érzékeljük idejében, de egy penészedő lakás levegője igencsak rossz hatással lehet szervezetünkre. A teafaolaj képes semlegesíteni a tüdőbe bejutó mikrobákat, de hatékonyan eltávolíthatjuk a falra, csempére lerakódó penészt is.

5. Tisztítószer

A teafaolaj egy igencsak hatékony tisztítószer, és sokkal megbízhatóbb, ráadásul természetes, mint a boltban vásárolt szerek. Keverjünk össze pár csepp teafaolajat, ecetet, vizet és citromolajat, majd használjuk bármilyen felületre a fürdőtől a konyháig.

6. Körömgomba és szemölcs ellen

A teafaolaj rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy hatékonyan öli meg az élősködőket, parazitákat. A hígítatlan, harminc napig helyileg alkalmazott olaj eltünteti a körömgombát és a szemölcsöt is.

7. Aknés bőr kezelésére

A baktériumok, fertőzések okozta aknék könnyedén és hatékonyan kezelhetőek teafaolajjal. Nyugtatja a bőrt, csökkenti a bőrpírt és a gyulladást, és végérvényesen megszünteti a problémát.

8. Ekcéma és pikkelysömör ellen

Nagyon erős hatása van a pikkelysömör és ekcéma okozta kellemetlen tünetek megszüntetésére.

9. Haj-és fejbőr problémákra

A teafaolajat használhatjuk erős korpásodás, sőt fejtetű ellen is. Aloe vera gél, teafaolaj és kókuszolaj keverékéből a legjobb természetes sampont állíthatjuk elő.

10. Bőrrák kezelésére

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a teafaolaj nagy gyorsasággal csökkenti a daganat méretét, és közben erősíti az immunrendszert is.

betöltés...