Így néznek ki 30 év eltelte után a Vissza a jövőbe főszereplői

Tavaly júliusban (egészen pontosan július 3-án) volt 30 éve, hogy bemutatták az amerikai mozik Michael J. Fox és Christopher Lloyd a Vissza a jövőbe című, örök klasszikusnak számító családi sci-fijét. Amiben a szemtelenül fiatal Michael J. Foxnak, azaz Marty McFlynak egy kedves, de kicsit őrült doki (Christopher Lloyd) egy fluxuskondenzátoros DeLorean DMC–12-es autócsodába épített időgépével 1955-be keveredve össze kellett hozza a szüleit, nehogy a végén meg se szülessen, hiszen akkor időutazni sem fog tudni…

Az igazán kultikus film azonban az 1989-es Vissza a jövőbe 2 lett. Ennek az eleje vicces módon ugyanúgy 1985-ben játszódik, mint az első rész (Robert Zemeckis a ’85-ös film utolsó jelenetét képkockáról képkockára újraforgatta a 4 ével idősebb Foxszal a hiteles folytatás kedvéért!) amiben hőseink már 2015-be utaztak előre az időben… És természetesen idén január óta folyamatosan jelennek meg az olyan cikkek és blogposztok, amiben sorra veszik, mi valósult meg az ottani önbefűzős Nike cipős-légdeszkás jövő kütyüiből, és mi nem.

De ami még ennél is érdekesebb: a színészek most már fizikailag is hozzáöregedtek az 1985-ös idősíkból 30 évvel idősebbé maszkírozott énjükhöz! Vegyük például a rockzenészkülsejű Marty McFly 47 éves kiadását az alternatív 2015-ből (az időutazó srác ugyanis a Vissza a jövőbe-kánon szerint 1968-ban született), és rakjuk mellé a színészt 54 évesen, szintén 2015-ből, ahogy a Gawker és a Movieplot tették!

Itt van Marty anyja, Lorraine Baines McFly is 1985-ből, ahol Lea Thompson már egy ötvenes nőt alakított, mivel a fiatalos külsejére a 30 évvel korábbi retrójelenetekben volt szükség. A színésznő valójában Michael J. Fox-szal egyidős, azaz 54 éves.

Lea Thompsonról egy ilyen képpár is van, szegényt jól elcsúfították ahhoz képest, ahogy most kinéz.

De vajon a színésznő tényleg így fog kinézni 80 évesen? 2030 körül visszatérünk rá!

Marty barátnőjét, Jennifert Elisabeth Shue alakította, aki 1989-ben, a Vissza a jövőbe 2 forgatásakor 26 éves volt, és 56 évesre kellett öregíteni. A színésznő ma már 52, és sokkal  jobban néz ki, mint a filmbéli alteregója:

A folyton kötekedő Biff Tannen 48 éves volt 1985-ben, az őt alakító Thomas F. Wilson viszont az első film idején csak 26, a folytatáskor 30. Ma már 56 éves, de nagyjából pont úgy néz ki, ahogy a sminkesek anno elképzelték:

És a slusszpoén: ha mostanában forgatná le Robert Zemeckis a negyedik részt, Christopher Lloydot már nem is kellene a sminkeseknek megöregíteni: 76 évesen civilben is pont úgy néz ki, mint az öreg Doki!

betöltés...