Sosem látott képek: ilyen a luxusautók temetője Kínában

Ha Kínában jársz, és valami őrületen bizarr dolgot szeretnél látni, akkor utazz el Chengdu városába, ahol megszemlélheted a luxusautók temetőjét. A helyről a DailyMail írt és közölt képeket – szerintünk a lap újságírója legalább annyira megdöbbent az általa zombi autóknak is nevezett kocsik látványán, mint mi. Ugyanis a parkolóhelyen az enyészet és a burjánzó növényzet számára hátrahagyott kocsik közt van legalább két Bentley (egy Bentley Continental GT meg egy Bentley Flying Spur, értékük darabonként úgy 300,000 angol fontnak megfelelő jüan lehet Kínában), továbbá két Land Rover, három Mercedes és további értékes kocsik, összesen úgy 200 darab. Hogy ezek mégis hogyan s miért kerültek ide?

Nos, úgy tudjuk, néhánynak a tulajdonosa ellen büntetőeljárás van épp folyamatban (ők nem vihetik haza a kocsijukat innen), másoknál pedig a papírok nincsenek rendben.

A hatóságok egyelőre nem tudják, mihez kezdhetnének a területen parkoló kocsikkal, de szerintünk lassan eldönthetnék, mert az autók egy részét már benőtte a növényzet, és valószínűleg minden tekintetben csak egyre inkább lepusztulnak, ahogy telik az idő…

Van olyan autó, amit már elárvereztek, de azok helyére szinte máris újak kerültek. A luxusautók temetőjében egy motor is helyet kapott – vajon miért nem kapta még fel senki, és száguldott el vele?

Nemcsak luxusautók parkolnak itt, ez például egy pofás kis Hyundai.

Biztosak vagyunk abban, hogy sok ember szeretne egyet-kettőt az itt parkoló és pusztuló autók közül, nem értjük, miért nem sürgetik a hatóságok a terület kiürítését. Szerintünk segíthetnének a kocsik papírjait rendezni, majd elárverezhetnék az összeset. Így sokan jutnának autóhoz jutányosabb áron, a városnak nőne a bevétele, a kocsik pedig nem pusztulnának itt tovább. De persze, ez csak egy ötlet tőlünk, és nem tudjuk, milyen helyi akadályok állhatnak a megvalósításának útjában.

Fent már megmutattuk az egyik Bentley-t (első kép), itt a másik:

Nem sok ilyen hely lehet a világon: itt luxusautók kandikálnak ki a gazok és bokrok mögül…

Te is szívesen elfurikáznál innen egy luxusautóval, ha tehetnéd?

betöltés...