Két egypetéjű ikerpár tagjai házasodnak össze – különleges dolgot fedeznek fel első gyermekük születésekor

Ez a meglepő történet Ohio államból származik, 1998-ból. Craig és Mark Saners, akik egypetéjű ikrek éppen egy szórakozó helyen voltak, ahol találkoztak két gyönyörű nővel. A hölgyek szintén ikrek voltak! Őket Diana és Darlene Dittmayernek hívták, azonnal megértették, hogy a sors keze hozta őket össze.

A fiatalok randevúzni kezdtek s nemsokára össze is házasodtak, ugyanazon a napon, ugyanolyan ruhában. Diane-nak és Craig-nek egy év múlva gyermekük született, egypetéjű ikrek voltak, akár csak a szülők.

Egypetéjű ikrek általában 1000 családból 1-ben fordulnak elő. De az, hogy egy egypetéjű ikerpár tagjának szintén egypetéjű ikrei szülessenek, ennek esélye 1 az egymillióhoz.

Ezután nemsokkal Marknak és Darlene-nek is gyermekük született, egypetéjű ikrek, két gyönyörű egészséges kislány. Néhány évvel később pedig egy fiuk is született.

Ennek a fantasztikus történetnek orvosi háttere van. Mindkét család esetében mindkét szülő genetikai szempontból teljesen egyforma volt. Ez azt is jelenti, hogy a párok gyermekei akár testvérek is lehetnének, a valóságban azonban unokatestvérek.

Az ember azt gondolná, hogy a két család tagjai ezért külsőre is teljesen egyformák,  de ez igazából lehetetlen. Az ember külseje több faktor kombinációjaként alakul ki, erre pedig idősebb családtag -például üknagypapa vagy nagymama genetikája- is hatással van. Tehát ha így nézzük a dolgot, teljesen egyforma ikrek nem léteznek, még akkor sem, ha két egypetéjű embernek gyermeke lesz.

Ez a két család egymás mellett lakik, szomszédok. Gyakran szerepelnek különböző műsorokban és híradókban.

A két család esete nagy valószínűséggel teljesen egyedi, reméljük, hogy hosszú boldog élet vár rájuk!

betöltés...