El sem hiszed, mi mindenre használható a mustár! Ha ezt elolvasod, többet fogsz vásárolni belőle!

Ki ne szeretné a mustáros virslit, vagy sült kolbászt? Az ízletes szósz azonban nem csak étkezési célokra használható. Ismerkedjünk meg vele közelebbről, hiszen egészségügyi hatása sem elhanyagolandó.

1.Gyomorgörcs ellen

Amennyiben gyomor-, láb-, vagy izomgörcs gyötör, masszírozd be az érintett területet egy kevés mustárral. Hagyd állni úgy egy fél órán keresztül, majd mosd le. A mustár gyulladásgátló, és fájdalomcsillapító hatása hamarosan érezhetővé válik.

2. Hajregeneráló

Keverj a mustárhoz egy kevés olívaolajat, majd kend be vele a hajadat. Legalább egy fél órán keresztül maradj így (ám a legjobb, ha másnap reggelig hagyod állni). Ezután mosd meg a hajad a szokott módon.

3.Bőrápoló

A mustár segítségünkre lehet abban, hogy megőrizzük bőrünk egészségét, és hatékony a pattanások ellen is. Egy kevés mustárt keverj el olívaolajjal, majd vékony rétegben kend a megtisztított arcodra. 10 percig hagyd a bőrön.

4.Torokfájásra

Egy evőkanál mustárt keverj el egy kevés sóval, citromlével, mézzel, majd adj hozzá egy csésze vizet. Hagyd tizenöt percig állni, majd reggel és este gargarizálj, míg elmúlik a torokfájás.

5.Segít lefogyni

Étkezések előtt egyél meg 20 gramm mustárt. Felgyorsítja az anyagcserét, kalória-, és zsírégető hatással bír.

6. Kisebb égésekre

Először engedj némi hideg vizet az égésre, majd vékonyan kend be mustárral. Csillapítja a fájdalmat, megszünteti a gyulladást.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

betöltés...