Egy mérgező párkapcsolat 50 ismérve

Gyáva, reménytelenül magányos és megalkuvó az, aki egy mérgező párkapcsolat kényszerkompromisszumának hamis menedékében éli ingerszegény mindennapjait. A vészcsengőt ezerszer meghúzták már odafent, mégsem csomagolunk, vagy menekülünk fejvesztve a helyszínről.

Inkább érveket és ellenérveket sorakoztatunk egymás mellé, prot és kontrát, méregkeverő lakótársunk mellett, és ellen szóló érveket, és a konklúziót mindig egy gyáva, egyedülléttől megriadt nyuszi vonja le, aki halálosan megrettent attól, hogy már nem egy támaszkodó párkapcsolatban kell elszívnia a másiktól az oxigént. A mérgező párkapcsolatban valóban méregkeverők vagyunk, pusztító, toxikus liánok, rátekeredünk a másik nyakára, és lassan, módszeresen kivégezzük. Őt magát nem, de ügyesen, bűnjelek hátrahagyása nélkül kinyírjuk a szerelmet, a kezdeti lángolást, a bizalmat, a tiszteletet, a rajongást, és az őszinteséget. A szőnyeg alá söprés tudományát tanfolyamokon kellene oktatnunk.

Miért nem vagy boldog? Itt nincs helye mismásolásnak, végre nézz szembe azzal, mi okozza állandósult szorongásos tüneteidet. Lássuk, melyek egy mérgező párkapcsolat ordítóan beszédes ismérvei.

1. Bármilyen baj esetén érzelmi támogatásért soha nem a társadhoz fordulsz. Mindig először másoknak számolsz be a helyzetről, és tőlük vársz segítséget.

2. A társad, kirekesztve téged, a nagyobb döntéseket egyedül, tudtodon kívül hozza meg, mondván, hogy te ehhez nem értesz.

3. Észrevétlenül teljesen leépíti, vagy minimálisra csökkenti a támogató, szerető családi vagy baráti kapcsolataidat.

4. Amikor nemet mondasz valamire, a válaszodat nem tiszteli, kineveti, mindenképpen meg akar győzni  erőszakkal  az ellenkezőjéről.

5. Kijelenti, hogy egy fabatkát sem érsz, egyetlen dolog miatt vagy értékelhető, ez a sz.ex, a kinézeted, vagy, hogy pénzt hozol haza.

6. Nem tudsz megnevezni egyetlen tulajdonságot, vagy képességet, mellyel pozitívan befolyásolt volna. Egyetlen közös hobby-ra nem vetted rá az évek során, érdeklődési köröd hidegen hagyja, nincs közös, építő jellegű időtöltés, mely mindkettőtök számára öröm.

7. Meg tudsz nevezni azonban, mérgező, pusztító tulajdonságokat, mint például közös ivászat, dohányzás, partydrogok.

8. A konfliktusokat képtelenek vagytok kezelni, ezeknek a végén legtöbbször szégyelled magad, mert kivetkőzve önmagadból ordítasz, vagy számodra is meglepő, hisztérikus dolgokat művelsz.

9. Figyelmen kívül hagyja, és érzéketlen a félelmeiddel szemben.

10. Etikátlan cselekedetekre vesz rá, kihasználva jóhiszemű tájékozatlanságodat, például hazudj a hivatalos papírokon, és csak később közli, hogy ezzel a bűntársává lettél.

11. Sokkal rosszabbul érzed magad, mint a kapcsolat kezdetén, önbizalmad romokban hever, úgy érzed pozitív tulajdonságaid már csak nyomokban felfedezhetőek, és összességében fizikai tünetek is gyötörnek.

12. Bármilyen fontos ügy megtárgyalása esetén sem érzed, hogy képes vagy a figyelmét egészen magadénak tudni.

13. Gonosz módon kigúnyol, gyakran társaságban, például a hangodat, hanghordozásodat, vagy arckifejezésedet.

14. Lekicsinyli a sikereidet, nem törődve az örömöddel.

15. Nem bízol a partneredben. Titkaid nincsenek biztonságban, a múltadról nem beszélhetsz, mert nem reagálna szeretettel, vagy támogatóan.

16. Durva viccei vannak arról, hogyan fog elhagyni, és milyen dögös lesz a következő nője.

17. Ha fizikailag távol vagytok egymástól, akkor megszűnik a kommunikáció, vagyis köd előtte, köd utána. Pedig megígérte, hogy a szállodából felhív: épségben megérkezett.

18. Vita esetén azzal fenyegetőzik, hogy vagy elfogadod az ő nézeteit, vagy ha nem tetszik, költözz el.

19. Fogalmad sincs, hogy bármilyen eget rengető katasztrófa, halálos betegség, vagy bármilyen baj esetén, mennyire lenne partnered megértő, támogató, empatikus, vagy megbízható. Ezért félelmeid vannak.

20. Őt okolod életed megrekedése miatt, a sikertelenséged miatt, az állóvíz miatt, amiben tocsogtok, vagy ő okol téged folyamatosan, mondván, sokkal sikeresebb lehetne nélküled.

21. A munkádat, az elért sikereidet nem a te szemszögödből értékeli, hanem az ismételgeti, milyen semmirekellő tevékenységet végzel a társadalom szempontjából.

22.  Falba ütközöl. Olyan témák, mint családalapítás és gyerekszülés számára tabuk, kikerüli őket.

23.  Biztos vagy benne, hogy nem válna jó szülő belőle.

24. Egy fárasztó, kimerítő nap után nem hazajön, hogy a karjaidban pihenhessen, hanem sokkal relaxálóbb számára egy bár, kávézó, vagy klub.

25. Az életetek rendezetlen és kontrollálatlan. Például mindketten sokkal többet költötök, mint amennyit megengedhetnétek magatoknak.

26. Nem tudsz elképzelni olyan szituációt, melyben jó csapat lennétek.

27. Folyamatosan negatív meglepetésekkel halmoz el, mint például hatalmas mínusz a közös hitelkártyán.

28. Rendszeresen hazugságon kapod.

29. Esténként elmulasztja közölni, hová megy. Az éjszaka közepén aggódásod kihozza a sodrából, és magyarázat nélkül ágyba dől.

30. Emocionális csapdában vergődsz.

31. Nézeteltérés, veszekedés esetén mindig támadó, régen elfelejtett szituációkat újra a fejedre olvas.

32. Nézeteltérés, veszekedés esetén egymást hibáztatjátok, soha nem ismertek el egyetlen egy hibát sem.

33. Attól félsz, ha szívességet kérsz tőle, feldühíted.

34. Mindig érezteti veled, és hangot is ad annak, hogy nem vagy elég jó.

35. Panaszkodik rólad a barátainak és a családjának.

36. Azon kapod magad, hogy másoknak hazudsz, hogy a hibáit palástold, mert te szégyelled magad megbízhatatlan viselkedése, és etikátlan tettei miatt.

37. Ha együtt vagytok, akkor is magányos vagy.

38. Az egytől tízig skálán partneredet 5 alá értékeled, ha támogató szeretetről, melegségről, vagy szavahihetőségről van szó.

39. Nincs vonzalom-megnyilvánulás a kapcsolatban. Nincs csók, ölelés, érintés, mosoly, bók, évődés.

40. Erőszakos, önző a sz.exben.

41. Önmagát tökéletesnek, egy magasabb rendű főnyereménynek gondolja, légy hálás, és becsüld meg magad, hogy figyelemre méltatott.

42. Folyamatosan összehasonlítgat másokkal. Te vagy a negatív példa.

43. Megcsal.

44. Agresszív, dühe kontrollálatlan, bántalmaz.

45. Előfordul, hogy a kollégáidat, vagy barátaidat, mint potenciális új jelölteket figyeled, másokról fantáziálsz, megkívánod őket, agyban kirándulsz, nyíltan flörtölsz velük.

46. Partnered mindig látótávolságon belül akar tudni, nincs egészséges szabadság, nincs bizalom.

47. Irracionális viselkedésmintákat halmoz.

48. Veszekedés során lehülyézitek egymást, azt hangsúlyozva, nem vagyok többé kíváncsi a véleményedre, rád legyintek, menthetetlen vagy, és nincs dolgom veled.

49. Megszoktad a jelenlétét, már nem hiányzik, ha nincs a közeledben, sőt inkább fellélegzel.

50. Partnered személyiségi jogokat sértő módszereket alkalmaz, hogy téged ellenőrizzen (nyomkövető, kamera, titkos számítógépszoftverek).

A cikket ajánlatos együtt kielemezni, és nyugodtan, egymásra figyelve szembesíteni egymást a felsorolt párkapcsolati deformitásokkal. Önvizsgálatra fel!

betöltés...