10 gyors tipp fogyókúrához, ha lusta vagy

Abban mindannyian megegyezhetünk, hogy karcsúnak és fittnek lenni jó. De sokak számára kész tortúra követni a diétákat, a tanulás, munka és az otthoni feladatok mellett pedig még gondolni sincs erő a rendszeres edzésre. A következő tippek abban segítenek, hogy diéta, mozgás és különösebb erőfeszítés nélkül le tudd adni a felesleges kilókat.

1. Ne felejts el inni!

Tudjuk, hogy a víz az életet jelenti, és biztosan te is iszod. De az valószínűleg ritkán jut eszedbe, hogy az anyagcserédnek mekkora segítséget jelenthet a megfelelő folyadékbevitel. A legjobb, ha fél órával étkezés előtt megiszol 1-2 pohár vizet. Így az anyagcseréd lendületet kap, a gyomrod részben megtelik, vagyis kevesebbet fogsz tudni enni. Ezzel a módszerrel csökkentheted az édességek utáni sóvárgást is.

2. Figyelj az ételedre!

Legyen az étkezés egyfajta szertartás! Hidd el, nem fogja sok idődet elvenni, ha így állsz hozzá ezentúl! Ülj le az asztalhoz, ne siess, ne rágódj a problémáidon, ne nézz tévét, és ne is telefonálj! Csak te vagy és az étel! Figyelj arra, hogyan eszel és mit eszel. Jobban fogod érezni az ételek ízét, és kevesebb is elég lesz belőlük. Egyél olyan lassan, amennyire csak tudsz.

3. Használj kisebb tányért és evőpálcikát!

Hogy ne kelljen az adagok miatt aggódnod, egyszerűen szedd az ételt kisebb méretű tányérba! Ha evőpálcikát használsz villa helyett, csak lassabban fogsz tudni enni, így hamarabb jóllakottnak érzed majd magad. Ha az evőpálcikát nem tudod használni, végy egy kiskanalat, és egyél a kevésbé domináns kezeddel!

4. Aludj többet!

Nem vicc, a fogyáshoz valóban tökéletes módszer az alvás. A fogyókúrád részeként most végre igazi érved lehet arra, hogy miért maradsz tovább az ágyban. Amikor alszol, legalább biztosan nem eszel. Ezenkívül egy pihentető alvás nagyon jót tesz az anyagcserének és a hormonháztartásnak, így fittebb leszel. Nem lehet azt mondani, hogy nem csinálsz semmit, hiszen alvás közben a tested 50-100 kalóriát éget el óránként.

5. Aludj hűvös szobában!

Vedd lejjebb a fűtést vagy nyisd ki az ablakot! Kutatások szerint, ha 19 fokban alszol, könnyebben elégeted a kalóriákat, mert a tested ilyenkor több zsírt éget, hogy fenntartsa az állandó testhőmérsékletet.

6. Használj természetes zsírégetőket!

Nem kell feltétlenül minden ételről lemondanod, amit korábban rendszeresen ettél. Csak tedd változatosabbá az étrendedet lazaccal, tojással, diófélékkel, erős paprikával, zöld teával. Ezek természetes módon fokozzák az anyagcserét, és segítenek a testnek a hatékonyabb zsírégetésben. A citrom és a borsmenta illatával pedig csökkentheted az étvágyadat, ezekről se feledkezz meg!

7. Felejtsd el a tilalmakat!

Ha szeretnél enni egy csokit vagy sütit, tedd azt! De a szokásos mennyiségnél kevesebbet egyél belőlük, és időzítsd a nassolást reggelre. Így a testednek napközben lesz elég ideje a kalóriaégetésre. A szigorú szabályok nem jók fogyókúrázás közben, mivel folyton stresszes vagy tőlük, amitől szervezetedben csak megnő a nem kívánatos hormonok szintje. Nem beszélve arról, hogy örökösen hibáztatni fogod magad, ha megszeged őket. Hidd el, a tudomány a te oldaladon áll!

8. Moss fogat!

Tudjuk, hogy naponta legalább kétszer csinálod, de fogyókúra közben még jobb, ha minden étkezés után fogat mosol. Ezzel megakadályozhatod, hogy újból egyél valamit, egyrészt, mert a fogkrém egy sajátos ízt ad a szádnak, ami után az ételek nem olyan finomak, másrészt, mert ha már egyszer fogat mostál, nem fogod a tiszta fogaidat újra bepiszkolni az étellel.

9. Nevess!

Egy tanulmány szerint, amikor nevetünk, testünk energiafogyasztása 20\%-kal megemelkedik. Ráadásul nevetés közben még a hasizmok is dolgoznak. Melyik a kedvenc vicces sorozatod? Kapcsold be és indulhat a fogyás!

10. Használj meleg borogatást!

Ezzel a módszerrel akár tévénézés vagy olvasás közben is fogyhatsz. A hő hatására izzadni kezdesz, ezáltal a tested megszabadul a felesleges folyadéktól. Használj meleg pakolást, ha egyes testrészeid méretét csökkenteni szeretnéd! A legnépszerűbbek a gyömbéres és a sós meleg borogatások. Hogy tovább növeld a hatékonyságát, tartsd melegen hajszárítóval.

betöltés...