Egy elhagyott épület az egy lassan már megszokott dolog. Viszont amit ebben a régi állatorvos képző iskolában találtak, az garantáltan kísérteni fog téged a rémálmaidban!

Van egy elhagyott állatorvosi iskoláa Brüsszelben, ami világszerte ismert, mint az egyik legfélelmetesebb intézmény. A szakképző iskola, l’École de médecine Vétérinaire, (Állatorvosi Tudományok Iskolája) az úgynevezett “Horror Laboratórium “, a bent lévő dolgok miatt. Régen nyüzsgő hely volt, tele volt diákokkal, de egyszer az iskola hivatalosan átköltözött Liège-be Brüsszelből és az épület üresen maradt.
Üresen, ha nem számítjuk a kimondhatatlan borzalmakat, melyek a régi tantermek őríztek. Ami hátramaradt az iskolában rendkívül hátborzongató a laikus számára, holott egykor oktatási célul szolgált az itt tanuló diákok számára. A pácolt állatok vagy szervek bemutatása eléggé középkori oktatási módszernek tűnhet, de a más életformák ilyesfajta tanulmányozása teljesen törvényszerű vizsgálati eszközökként voltak használva.

Az iskola legtöbb épületét hotelekké alakították, de a főépület még mindig tele van a hátrahagyott állatorvosi eszközökkel.

Vannak olyan sötét szobák, melyek tele vannak számtalan pácolt állat tetemekkel.

Egy kivülálló számára ez úgy néz ki, mint egy horror film díszlet, de itt mindennel egykor itt diákok dolgoztak.

Azonban az évek során az épület és az állati tetemek további bomlása félelmetes hangulatot teremtett az iskolában. Ez az intézmény ezért népszerű a városi legendák kutatói számára.

Mindenki ki akarja venni a részét, hogy megtapasztalja a “Horror Laboratóriumot”.


Formaldehidben lebegő testrészek. Egykor ezeken keresztül mutatták be a diákoknak, hogy mit fognak majd látni a majdani műtéti beavatkozásaik során.

De ami a látogatókat igazán megijeszti, hogy az alkalmi, és nem hozzáértő látogató nem tudja, mire voltak ezek a eszközök, és ezért csak horrorisztikus jelentést tud hozzájuk kacsolni.

Nagyon groteszk látni ennyi összetöpörödött, aszott állatot egyszerre, teljesen mindegy, mi célból voltak eredetileg használva azok.

Mivel elég szegényes, és elhanyagolt volt a rendszer, mivel megőrizhették volna a példányok állagát, csak néhány fennmaradt testrészt lehet beazonosítani. A legtöbb azonban furcsa és felismerhetetlen.

Egy másik dolog, amire a legtöbb városi látogató nem készül fel, azok a szagok.

A nem szellőztetett helységek, pincék tele vannak nyitott vegyi anyaggal töltött palackokkal.

A formaldehid bűze olyan erős tud lenni, hogy szinte szétégeti az orrot.

Néhány látogató nem tud maradni, mert a bőrüket is kikezdi a levegőben szálló vegyi anyag.

Halmokban állnak a régi könyvek, és diákok által készített jegyzetek.

Ez nyilvánvalóan egy iskola, de még mindig nehéz ezt elhinni, ha a szobákból áradó maradék állati részek bűzét és a felszabaduló gázokat érezzük a szobákba belépve.

Átmetszett koponyák és szervek néznek le rád a falakról, és figyelnek téged az üvegekből. Nehéz lenne, hogy bármelyik szobában is kibírd a sötétben, anélkül, hogy ne rázna ki a hideg

Undorító, és félelmetes

Néhány állat viszont olyan jó állapotban volt, hogy szinte úgy tűntek, hogy élnek.

A belsőségeket látni eléggé megrendítő. Az emberek használták ezeket a tanulmányi eszközöket, de ma már öklendeznének a mai diákok ezt látva.

…Eldöntöttem, hogy nem akarok állatorvos lenni…

Nem lennék képes arra, hogy ebben az iskolában éljek, most, vagy akkor amikor még használatban volt.

Látogatói még évekig lesznek ezeknek a Horror Laboratóriumoknak, és bár néhány ilyen épületet már kitakarítottak, még mindig sok a pácolt tetem az intézményben, ami arra vár, hogy ámulatba ejtsen minket.  Ha nem bírod a szervek látványát, vagy elájulsz a vértől akkor jobb ha elkerülöd az épületet.
Az elhagyott épületek mindig hátborzongatóak, de általában ha megismered az eredetüket, és az épület célját, eszközeinek a hátterét, ez a nyomás alábbhagy.

De ez az elhagyott állatorvosi iskola más. Ez csak erős idegzetűeknek való!.

betöltés...