13 kép, ami megmutatja, hogy miért kész rémálom balkezesnek lenni ebben a jobbkezes világban

Nézd meg a dolgokat, amiket nap mint nap használsz! Az összeset úgy tervezték, hogy a balkezesek csak kínlódnak vele. Nem hiszed? Nézd meg a következő képeket, és meg fogod látni! Ebben az összeállításban olyan dolgokat mutatunk, melyek a balkezesek életét mindennap megkeserítik.

13. Ollók

Próbálj meg valamit vágni úgy, hogy az ollót a bal kezedben fogod! Nem fog sikerülni. Amikor az ollót a “rossz” kezedben tartod, a penge a rossz oldalra kerül, és az olló szó szerint használhatatlan lesz. Természetesen, léteznek kifejezetten balkezesek számára készült ollók, de ezek jóval drágábbak. Ez nem fair!

12. Konzervnyitók

A képen láthatod, hogyan nyitja ki egy balkezes a konzervet. A konzervnyitó fogantyúja a jobb oldalon van, egyszerűen lehetetlen a bal kezeddel használni.

11. Zöldséghámozók

Egy balkezes számára ezt az eszközt használni nem csak kényelmetlen, de veszélyes is. Az ilyen zöldséghámozóknak csak az egyik oldalukon van pengéjük. Ha a bal kezedben fogod őket, és magad felé húzva hámozod a zöldséget, könnyen elvághatod a kezed.

10. Kenyérvágó kések

Ezek a kések speciális pengével vannak ellátva. Rajta a fogak az egyik oldalra ferdén vannak kialakítva, ezért tudjuk könnyen vágni vele a kenyeret. De ha ezt a kést a bal kezedben fogod, a kés nem fog működni.

9. Dugóhúzók

Ha megpróbálsz kinyitni egy üveg bort a bal kezeddel, valószínűleg jó pár másodpercbe fog telni, mire rájössz, hogy rossz irányba forgatod a dugóhúzót. Ha a bal kezeddel használod, az óramutató járásával ellentétesen kell tekerned, ez pedig nagyon kényelmetlen.

8. Vízforralók

Próbálj meg megfogni egy forró vízzel teli vízforralót a bal kezeddel, és önts belőle vizet egy bögrébe. Valami nem stimmel? Nem fogod látni, hogy mennyi víz maradt benne, mert a legtöbb vízforralón ez a vízszint jelző rész a bal oldalon található.

7. “Ezüst kéz szindróma”

Ha balkezes vagy, folyamatosan ledörzsölöd a kezeddel, amit korábban írtál. A tolltól és a ceruzától pedig kék vagy ezüstös szürke lesz a kezed. A művészek ezt nevezik “ezüst kéz szindrómának”.

6. Kapcsos füzetek

A kapoccsal összefűzött füzeteknél nem sok idegesítőbb létezik egy balkezes számára.

5. Ceruzahegyezők

Szinte lehetetlen bal kézzel kifaragni egy ceruzát, mivel a hegyező így rossz irányban működik. Csak próbáld ki!

4. Szószos kanál

Egy újabb rémálom a balkezeseknek. Ahhoz, hogy a szószos kanállal ki tudd tölteni a szószt, nagyon rugalmasnak kell lenned.

3. Kártya

Szeretsz kártyázni? Valószínűleg nem, ha balkezes vagy. Bal kézzel nem tudod úgy tartani a kártyákat, hogy az összes számot lásd a lapok felső sarkán.

2. Iskolai padok

Balkezes vagy? Készülj fel, hogy a bal kezedet írás közben csak a levegő fogja tartani, mert szinte az összes pad jobb oldali kéztámasszal van kialakítva.

1. Egyetlen apró dologból azonnal meg tudod mondani, hogy balkezes-e az illető:

betöltés...