A kapzsi cég ki akarta rakni lakásából a nagymamát – halála után 7 évvel elégtételt vesz

Az “Up” című Disney film egy olyan makacs emberről szól, aki nem hagyja, hogy a nagyravágyó cég házát megszerezze. Kevesen tudják azonban azt, hogy a történet alapja egy hasonló szituáció. Az Egyesült Államokban, Seattle-ben lakik az az Edith Macefield, akivel hasonló dolog történt.

Edith Macefield nagyon kalandos életet élt. Sok mindennel foglalkozott, francia nyelvet tanult és fiatal korában még a katonsághoz is csatlakozott. Mikor felettesei rájöttek, hogy 18 éven aluli, azonnal hazaküldték őt otthonába, Nagy Britanniába.

Edith egy idő után az Egyesült Államokba költözött és 60 éven keresztül ugyanabban a házban lakott. Senki sem tudta elvenni tőle.

Egy idő után megjelent egy cég, aki az Edith háza melletti részen a környék szinte összes területét megszerezte. A cég minden régi házat le akart bontani, hogy a helyére bevásárlóközpontot építsen.

Nem számítottak azonban arra, hogy a 86 éves Edith igazán kemény dió lesz. A cég több százezer dollárt is felajánlott a házért, de Edith kijelentette, hogy semmi pénzért nem adja el a házat. A cég további magas összegeket ajánlott, az ár egyre feljebb kúszott de a hölgy nem engedett.

A vállalat belátta, hogy nem tudja megvásárolni Edit házát, bármennyi pénzt is ígér érte. A helyzet az volt, hogy Edithet nem érdekelte a pénz, úgy gondolta van neki abból már éppen elég.

Építkezni kezdtek tehát Edith háza körül, de arra nem számítottak, hogy a hölgy egy váratlan barátra tesz szert.

Barry Martin, a projekt főnöke baráti kapcsolatot alakított ki Edith-tel. Miután a hölgynél rákos daganatot állapítottak meg, a férfi segített neki az orvosi kezelések megszervezésében.

“Nem akart idősek otthonába menni”, mondta Barry. “Abban a házban szeretett volna meghalni, ahol édesanyja is meghalt. Én segítettem neki ebben.”

2008-ban halt meg Edith és a ház Barryé lett. Edith tudta, hogy a férfi vigyázni fog a házra és senki sem nyúlt hozzá 7 éven keresztül.

Tavaly a házat egy jótékonysági egyesület vette kezelésbe, fel is újították szépen. A ház ma bajba jutott emberek számára nyújt átmeneti szállást.

Edith elérte célját, a kapzsi befektetők végül is nem kapták meg a házat. Így megmaradt gyerekkori lakóhelye és egyben segíteni is tud a bajba jutott embereken.

Kérjük oszd meg ezt a cikket, ha szerinted is dicséretet érdemel Edith!

betöltés...