Ha csak egyet is próbálsz ki a Feng Shui praktikák közül otthonodban, ezt tedd

A Feng Shui lényege, hogy jólétünket, egészségünket és boldogságunkat szolgálja, az ősi tanítások egyedi társításával. Ez messze sem jelenti azt, hogy a Feng Shui hókuszpókusz, bonyolult, ezoterikus vagy furcsa dolog. Ha komolyan nekilátsz és felkutatod, majd gyakorlatba ülteted, radikálisan megváltoztatja az életed.

Nem kell szentírásnak venned mindazt, amit a Feng Shuiról olvasol. Elég ha csak a legegyszerűbb, számodra a legkényelmesebb praktikákat vonod be a mindennapjaidba. Ha ügyesen teszed, és megbecsülöd, százszor is megtérül. Az egyik a legek közül a söprés.

Ha úgy érzed, szükséged van egy löketre, csak söpörj körül, és máris megváltozik a levegő körülötted. Még sosem hallottál erről? Akkor most meg fogsz lepődni. Íme 3 ok, amiért érdemes előkapni a seprűt.

1. A söprés tökéletes rítus, melyet jó hetente vagy akár naponta megismételni – először is, gondolj a rítusra úgy, mint a szándékaid kifejezőjére. Rendszeresen sepregess a bejárat előtt. Az ősi tanítás szerint, ezzel jeleket adsz az univerzumnak, hogy nyitott vagy a szerencse irányába, így az könnyebben megtalál téged. Adj hálát a napért vagy a hétért, mely eltelt, és annak valamennyi lehetőségéért. Bármire is irányítsd a figyelmed a rítussal, a szándékaid rivaldafénybe kerülnek.

2. Ha nem tudod hol söpörj, kezdd a bejárattal – a Feng Shui azt tartja, a bejárataink szívesen fogadják az univerzum minden áldását az otthonunkba. Ha te is részese lennél a szerencsének és a lehetőségeknek, tedd szabaddá a bejáratot. Minél többet használod a bejárati ajtót, annál többször hívod magadhoz a pozitív energiát.

3. A söprés, mint cselekvés, a ki a régivel, be az újjal szinonímája – nemcsak a piszkot és a port lehet egy söprűvel kitessékelni a lakásból, hanem szimbolikus értelemben a régit, a múltat is kisöpörhetjük vele az életünkből. Egyszerű, banális dolognak tűnik nekünk, az univerzumnak azonban erős jelzés. Az üzenet pedig célba ér. Mindig.

Ha hozzáláttál a söpréshez, figyelj. Az univerzum válaszolni fog. Hallgass az ösztöneidre. És találd meg a módját annak, hogy a szeretet-rítusaid helyet kapjanak a mindennapokban. Ezekkel cserkészheted be az igazi jólét hozzávalóit. Ha pedig nem tudod, mi mást tehetnél, söpörj.

betöltés...