8 dezodorhasználati szokás, amit valószínűleg te is gyakorolsz!

Helyesen használod a dezodort? Mutatunk néhány jótanácsot, amit jó ha te is megfogadsz!

A nyári melegben természetesen mindenki sokkal jobban izzad, de a dezodor használata évszaktól függetlenül mindig szükséges. Ugyanúgy, mint a fogkrém, vagy a szappan, a dezodor is a személyes higiénia elengedhetetlen része. Annak érdekében, hogy hatásos is legyen, fontos pár szabályt betartani.

1. Zuhanyzás után használjuk

Mossuk le a izzadtságot, a porréteget, és csak a tiszta bőrünkre alkalmazzuk a dezodort, hiszen így sokkal hatékonyabb.

2. Soha ne kenjünk több réteg dezodort egymásra

Mivel hatása nem tart egész nap, egy izzasztó napon, valószínű többször kell dezodort használjunk. Az előző réteget mindig mossuk le, mielőtt a másikat felkennénk magunkra.

3. Nem használ?

Mindenik szervezet másfajta dezodort igényel. Ami a barátnőnknek bevált, lehetséges, hogy nekünk nem használ. Ez nem azt jelenti, hogy rossz a dezodor. Keressük meg azt, amelyik a leghatékonyabb számunkra. Az érzékeny bőrük válasszanak hipoallergén típust.

4. Ha nem találnak az illatok

Elég taszító lehet, ha valakin ezerféle illat van. Próbáljuk meg összeegyeztetni a tusfürdőnk, parfümünk, és dezodorunk illatát. A menta és a barack például nagyon jól harmonizál együtt.

5. Éjszakára is használhatunk dezodort!

Ha este bekenjük magunk dezodorral, akkor nagyon hatékonyan eltömíti a pórusokat. Így reggelre garantáltan frissen ébredünk!

6. Nem helyettesíti a zuhanyzást

Kétségkívül, hogy izzadtság ellen használjuk a dezodort, de semmiképp sem helyettesíti a mosakodást. Zuhanyozzunk rendszeresen, és csak utána használjuk a dezodort.

7. Ne használjunk túl sokat belőle!

Itt nem érvényesül a “minél többet, annál jobb” elve. A túl sok dezodor többet árt, mint használ. Irritálhatja a bőrt, viszketést, és kisebesedést okozhat.

8. Csak akkor vegyük fel a ruháinkat, ha már megszáradt a dezodor

Ha túl nagy mennyiségben használjuk foltot hagy a ruhákon. Miután bekentük a száraz hónaljunk dezodorral, várjuk meg míg megszárad a felkent réteg, és csak akkor vegyük fel a blúzunk.

Dezodort nem csak a hónaljunkra tehetünk. Vannak más testrészeink is, melyek izzadnak, de bekenhetjük őket izzadásgátlóval. Ilyenek például a térdhajlatok, a combok, a homlok, a mell alatt, a sarkak, vagy a talpak.

betöltés...