10 látványos hely, amit azonnal meg akarunk látogatni

A tavalyi évben több, mint 3,8 milliárdan ültek repülőre, ez azt jelenti, hogy kettőből egy ember volt annyira szerencsés, hogy kapja a sátorfáját és elutazhasson – egy szívének remélhetőleg kedves – helyre.

Gyakran érezzük úgy, hogy akaratlanul is gyökeret eresztettünk, leragadtunk életünk egy-egy elméleti vagy akár konkrét, földrajzi pontján. Mindkét esetre tökéletes gyógyír, ha időről időre pénzt és energiát áldozunk egy-egy bakancslistás vagy spontán kigondolt úti célunk megvalósítására.

Íme 10 lebilincselő hely, amit megpillantva máris megveszed majd azt a bizonyos repjegyet!

1. Cau Vang híd, avagy aranyhíd, Vietnám

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

My motherland danang Vietnam 👀🙏#cauvang #banahills #banahillsfantasypark #goldenbridge #danang #danangcity #danangbeach #vietnam #love #beautiful

Danny Danny (@dannyboy_dannyboi) által megosztott bejegyzés,

Jobb kezekbe nem is kerülhet az ember, mint amik ezt a Da Nang melletti Ba Na hegységben felépített csodahidat tartják. A grandiózus objektum felépítéséhez mindössze egy év kellett, és bár történelmi emlék képét kelti, 2018 nyarán adták át. A kolosszális végtagok nem meglepő módon a hegy istenségének kezeit jelképezik és páratlan panorámával kecsegtetnek.

2. Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park, Kína

A Kína Hunan tartományában elterülő nemzeti park az UNESCO Világörökség része. Mágikus kőoszlopai és elképesztő növényzete mintha csak egy fantasy-filmből származnának – nem csoda hát, hogy ez a helyszín ihlette meg James Cameront Avatar című filmje elkészítéséhez.

3. Beachy Head és Seven Sisters, Egyesült Királyság

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

😍 . . . #llwtripp #sevensisters #uk

玲玲♡ (@ling.lyn) által megosztott bejegyzés,

A magasság és a gyönyörű naplementék szerelmeseinek kihagyhatatlan úti célja kell, legyen Anglia dél-keleti partvidékének mészkő sziklavonulata, és annak “csúcspontjai”, Beachy Head és a Seven Sisters. Ha az angol időjárás nem is oly kegyes hozzánk és felhős, viharos időben érkezünk, a látvány és az élmény úgy is garantáltan felejthetetlen lesz.

4. Hamilton medence, Texas, Amerikai Egyesült Államok

Ez a türkizkék texasi gyöngyszem egy több ezer évvel ezelőtti földalatti folyó, a természetes erózió és az így létrejött vízesések szerelemgyereke. Valódi paradicsom a szokásos tavaknál egzotikusabb helyszínekre vágyó hableányok és hablegények számára.

5. Bűbájos folyó, Fülöp-szigetek

A Mindanao szigeten található Hinatuan folyót szépsége mellett azért tartják varázslatosnak, mivel olyan, mintha a semmiből eredne, ám valójában hosszú, földalatti repedéseken keresztül táplálja a forrása, ugyanakkor átcsörgedezik a Filippínó-tengeren és a Csendes-óceánon is. Mindeddig felfedezetlen mélysége és különleges színei egyaránt helyi legendák születését inspirálták.

6. Bajkál-tó, Oroszország

Egyszerre félelmetes, tekintélyt parancsoló és gyönyörű Szibéria ezen különlegesebb szeglete, ami a világ legmélyebb és egyik legidősebb tava, mérete megegyezik Belgiummal és nem mellesleg a Föld édesvízkészletének 20\%-át teszi ki.

7. Pamukkale, Törökország

A hófehér márvány vízesésnek tűnő mészkőteraszairól és medencéiről ismert Pamukkale Törökország egyik leglátogatottabb természeti csodája. Az egymásra épülő tavacskákon keresztül lefolyó gyógyvízből kicsapódó kalcium-karbonát mintha behavazott heggyé varázsolná ezt a területet. Ha szűkebbre kell húznunk a nadrágszíjat, hazai “testvére” Egerszalókon szintén káprázatos látványt nyújt.

8. Márvány barlang, Chile

Patagónia egyik leglenyűgözőbb látványossága a Dél-Amerika legmélyebb tavában, vagyis a General Carrera tóban meghúzódó márványkatedrális barlangrendszer. Habár első látásra olybá tűnik, mintha valaki végigment volna a falain egy festőecsettel, valójában mindez a természet remekműve, melynek “elkészültéhez” közel 6000 év kellett.

9. Aleut-szigetek, Alaszka, Amerikai Egyesült Államok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The remote places are the best #neverstopexloring #surf #thealeutianislands #waves #redbull

The Ultimate Experience (@theultimateexperience1) által megosztott bejegyzés,

Az Alaszka délnyugati oldalán elterülő Aleut-szigetek a világ legszebb és legveszélyesebb szigetei közé tartoznak. A szigetlánc gazdag történelme a második világháború több csatájának emlékét őrzik, jelenleg pedig 57 aktív vulkán otthona.

10. Millpu természet alkotta medencéi, Ayacucho, Peru

Ezeket az elszigetelt drágaköveknek számító természet alkotta medencéket csupán a közelmúltban fedezte fel néhány lelkes kiránduló. Az egymás mögött ülő türkiz lépcsők, vízesések és a körülöttük kialakult mesébe illő élővilág valóban kihagyhatatlan élményt nyújtanak.

betöltés...