Csak egy dalt akartunk meghallgatni Szécsi Páltól. Erre a hatásra nem számítottunk

Szécsi Pál tragikus sorsáról mindenki tud. Valahogy mégsem erre gondolsz, ha a dalait hallgatod. Egyszerűen jólesik, feltölt, magasba emel. Ti is szeretitek?

Nem csupán szerelmi bánata lökte az öngyilkosság felé kora egyik legjobban rajongott énekesét, Szécsi Pált – derül ki a Best sorozatából, amely a család nem mindennapi történetét dolgozza fel. Az 1974 április 30-án elhunyt táncdalénekes, szövegíró édesanyja által okozott sanyarú gyerekkor volt az egyik olyan (ha lehet ilyet mondani) momentum, amely eleve predesztinálta Szécsi Pál sorsát.

Az énekest és nővérét, Szécsi Katalint negyedik házassága (anyjuk kilenc alkalommal ment férjhez!) alatt taszította el magától. Szó szerint. Egy vonat tetejére kötözve érkeznek meg temesvári nagyanyjukhoz, az 1945-ben a nyílt utcán lelőtt nyelvészprofesszor édesapjuk anyjához. A nagymama igyekszik gondjukat viselni, ám hamar találkoznak az éhezés és a fázás okozta nyomorral. Az ortodox temetésekről (szokásuk szerint a holtaknak is készítenek ételt) lopott táplálék biztosítja a túlélést a két gyerek számára, akik csak egymásra számíthatnak. Később állami gondozásba kerülnek.

betöltés...