Te kidobod a görögdinnye magját? Ezután nem fogod!

A görögdinnye magja rengeteg titkot rejt magában egészségünkkel kapcsolatban.

Ki szereti a görögdinnye magját? Talán senki. Mindenki kipiszkálja a mézédes gyümölcsből. Mert nem tudják, milyen jó hatással van a magja az emésztésre. Többek között.

Ahhoz, hogy a mag maximális előnyeit ki tudd használni, forrald fel, szárítsd meg, majd törd össze (daráld le). Gazdag rosttartalma csodás fegyver az emésztés helyreállításában és a bélben élősködők elleni küzdelemben.

Görögdinnye magja a gyulladás kezelésére is kiváló, citrullin és antioxidáns tartalma pedig alapvető fontosságú a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kezelésében.

Amerikai tudósok már a huszadik században felismerték, milyen jó hatással van a görögdinnye magja a húgyúti és veseproblémákra is. A friss magok vízhatásúak, kimossák a veseköveket és a homokot.

És ha ez még mind nem enne elég, a görögdinnye mag erősíti szívizmot is, javítja a memóriát, a koncentrációt és a bőr rugalmasságát. Teát is lehet készíteni belőle, de a magot is el lehet rágcsálni, mint egy schnaket.

Cukorbetegek számára is ajánlott, valamint a libidót is fokozza.
Görögdinnye mag igen gazdag magnéziumban, A-, B- és C-vitaminban, antioxidánsokban, mangánban, kalciumban, többszörösen telítetlen és mono telített zsírban.

Görögdinnye mag tea

Törj össze 4 evőkanál friss görögdinnye magot. Add 2 liter vízhez és forrald 15 percig.

Idd a teát két napig, majd a harmadik napon tarts szünetet. Az optimális eredmény elérése érdekében 2-3 hétig kúráld magad dinnyemag teával.

betöltés...