9 tipp egy profi fotóstól, hogy minden képen a legjobb formádat hozhasd

Olyan korban nőttünk fel és élünk ma, amikor a fotókon való pózolás szorosan hozzátartozik az életünkhöz. Legtöbbször két rohanás között szelfiket készítünk a telefonjainkkal. Egészen más dolog jó fotókat készíteni így, mint komoly fotós felszereléssel és utómunkával, melyekkel jótékonyan elrejthetjük hibáinkat. Csak egy profin elkészített kép tudja megragadni azt a látványt, ahogyan valójában kinézünk, megmutatni mindazon jellegzetességeket, melyektől önmagunk vagyunk.
Most egy profi esküvő fotós ad felbecsülhetetlen tanácsokat ahhoz, hogy minden képen a legjobb formádat hozhasd.

1. Kerüld az alsó kameraállást

Ha túl alacsony szögből fotózod magad, nem fog előnyös kép születni. Mintha felcsúszott volna rád néhány plusz kiló. A legjobb, ha magadról és másokról is szemmagasságból készítesz fotót, így nem lesz a képen tokád, és nem lesz olyan széles az arcod.

2. Kerüld a magas kameraállást

Ha felülről fotózod magad, a fejed aránytalanul nagynak fog tűnni a tested több részéhez képest.

3. Tudd, hogy melyik az előnyös oldalad

Szinte mindenki arca asszimetrikus. Ezért tisztában kell lenned azzal, hogy melyik az előnyösebb oldalad. Ezt mutasd a kamera felé!

4. Ne szívd be az arcod

Ha nem szeretnéd, hogy a hangsúly az orcáidon legyen, ne szívd be az arcod, mert ezzel csak kiemeled őket. Egyszerűen fordítsd félprofilba az arcodat, a nyelvedet pedig nyomd a szájpadlásodhoz.

5. A hunyorgás művészete

Nyisd nagyra a szemeidet, és húzd fel a szemöldöködet, mintha kicsit meglepett vagy riadt lennél. A fotó készítése közben kissé szűkebbre zárhatod a szemeidet, így a tekinteted bizalmasabb és ellenállhatatlan lesz.

6. Ne légy mogorva

A morcos ábrázat nem csak félelmetes benyomást kelt, de az orrod is hosszabbnak tűnik tőle. Helyette inkább nézz egyenesen a kamerába!

7. Emeld fel az állad

Amikor oldalról fotózod magadat, emeld fel kissé az állad, hogy az arcod kifejezőbb legyen. Ennek az egyszerű trükknek köszönhetően az arcod és a nyakad is karcsúbbnak fog tűnni.

8. Ne csücsöríts

Amikor puszit küldesz a kamerába, próbáld meg ne túljátszani. Különben úgy fogsz kinézni, mint akinek valami nem stimmel a fejében.

9. Mosolyogj természetesen

Egy könnyű és visszafogott mosoly az, ami sokkal kellemesebbé teszi a megjelenésedet, míg egy széles vigyor csak a ráncaidat fogja kiemelni.

betöltés...