Ez a férfi körbeutazta a Földet, és mindenhol bement a Mekibe. Ezek voltak a legjobb és legrosszabb ételek, amiket evett!

A srác gondolt egyet, és útnak indult, hogy felfedezze a nagyvilágot. Na nem ám nomádként élt sátrakban, és az autentikus ízek helyett inkább mindig beült a McDonald’s-ba, hogy megnézze: az egyes országokban milyen menüket adnak. Némelyiktől mi is dobtunk egy hátast!

Aki legalább félévente jár Mekizni, észrevette már, hogy az állandó kínálaton kívül szezonális ajánlatok elérhetőek, limitált ideig. Itthon is kb. kéthavonta változik ez a kínálat, és országonként más és más különleges termékek vannak a változó kínálatban. Ezeket a promóciókat gyakran az adott ország lakosságának ízlésére szabva készítik el, ami az egyik országban megszokott ízvilágnak minősül, a másikban teljességgel elképzelhetetlennek és extrémnek minősül.

Például csak kizárólag itthon volt kapható a kolbászburger, amelyben a megszokott hamburgerhús helyett három igazi magyaros kolbász lapult, csalamádéval.

Ennél még meredekebb dolgokkal is kísérleteznek a nagyvilág gyorséttermeiben, James McGowan világ körüli útja során összegyűjtötte a legextrémebb fogásokat. Amerikai lévén számára minden, ami nem klasszikus hamburger, ijesztő lehet, el tudjuk képzelni, mit reagálhatott egy-egy ételkreációra, főleg a távol-keleten. Ennyi helyen kóstolta meg a helyi specialitásokat:

Szemezgettünk néhány érdekes, esetleg bizarr menüből, James honlapján és twitterén fent van a teljes lista.

Ananászos Aloha Heat burger – Hong Kong

Krumplipürés burger Japánból – James állítása szerint a püré hideg és száraz volt.

Csokis sült krumpli Japánból. Végülis, mi is csokis fagyiba szoktuk tunkolni a krumplit, ezt meg is kóstolnánk.

Kezdenek eldurvulni a dolgok: Oreós McFlurry nyakon öntve vagy 5 evőkanál zöld teával. Ha valaki kedvet kapott hozzá, Szingapúrban megtalálja!

Rágós szörp, szintén Szingapúrból. A furcsa állag és a szürreálisan kék szín miatt a srác nem merte meginni az egészet.

Köretek terén is vannak érdekességek: Angry birds krumpli,

És vastag burgonyachips Dániából. Ezt igencsak megkóstolnánk!

Ázsiában nem szokatlanok az egytálételek, amiket mi el sem tudnánk képzelni a Mekiben: Fish McRice, Srí Lanka

és végül következzen a “desszert”: forró tonhalas pite Thaiföldről. Nem csodáljuk, hogy itthon még nem vezették be. 🙂

Te mindegyiket megkóstolnád? Vagy van, amit mindenképp kihagynál?

betöltés...