Az újszülött majdnem meghalt – az orvosok bizarr döntése mentette meg életét

Néhány évtized alatt az egészségügy nagyot fejlődött és napjainkban sok embernek meg tudják mentetni az életét, ami régebben talán lehetetlen volt. Előfordul azonban, hogy az orvosok nem hagyatkozhatnak teljességgel a régi módszerekre és kreatívnak kell lenniük, ha életet szeretnének menteni.

A kis Pixie Grant élete nem édesanyja szerető kezeiben kezdődött, hanem egy sokkal furcsább helyen – egy uzsonnás zacskóban. Igen, jól olvasta.

Pixie akkor született, amikor még csak 28 hetes volt. Mikor az orvosok észrevették, hogy nem fejlődik jól a magzat édesanyja hasában, igyekeztek elhalasztani a szülést, de Pixie úgy döntött ő már októberben világra jön.

Sharonnak nem volt más választása, át kellett esnie egy sürgősségi császármetszésen. Mikor Pixie az első lélegzetvételt megtette, az orvosok látták, hogy rettenetesen hideg volt, esetleg nem is marad életben.

Igyekeztek olyan inkubátort keresni, ami gyorsan fel tudta volna őt melegíteni, de a probléma az volt, hogy a kislány mindössze 500 grammot nyomott. Minden gép túlságosan nagy volt.

Az egyik leleményes orvos azonban olyan megoldással állt elő, amivel megmentette Pixie életét.

Az orvos megfogta az újszülöttet, ráhúzott a fejére egy sapkát és belerakta őt egy uzsonnás zacskóba, hogy ne hűljön ki. Közben gyorsan átvitték őt az intenzív osztályra.

“Nagyon furcsa volt, hogy beletették őt egy ilyen zacskóba – valószínűleg ez volt kéznél ott a műtőben.” -mondta Sharon.”

A Pixie születését követő napok nagyon kritikusak voltak, minden egyes órában meg kellett küzdeni a kislánynak az életben maradásért. A pici olyan gyenge volt, hogy édesanyja 18 napig kézbe sem vehette őt.

Öt hónap múlva erősödött csak meg annyira, hogy hazamehessen. De Pixie most már szerencsére otthon van. A Grant család a mai napig alig tudja elhinni, hogy kislányuk egészséges. Hálát adnak a szerencsecsillaguknak, hogy a pici ilyen jól felépült.

“Fantasztikus, hogy ezt túlélte!” -mondta a Grant család.

Ha ez a kislány idősebb lesz, nagyon izgalmas történetet tud majd mesélni születése körülményeiről. Szülei pedig soha nem fogják ezt a történetet megunni!

betöltés...