Ez a 84 éves nő nem volt hajlandó eladni a házát egy bevásárlóközpontnak. Ami ezután történt igazán megható.

2009-ben, egy animációs film, a Fel (Up) nagy viharként zúgott át a mozilátogató emberek között a szó pozitív értelmében (még engem megríkatott a moziban). Ez egy szívmelengető történet egy emberről, aki miután a felesége meghalt, úgy döntött, hogy a legmeghatóbb módon fog tisztelegni a néhai szerelme emléke előtt.
Egy dolog, amit talán nem vettél észre , de a ház a filmben, ahogy a két felhőkarcolók között lapul, létezik!

Edith Mcefield nem volt egy – a szó jó értelmében vett – normális 84 éves asszony. Volt egy makacs dac benne, ami azt eredményezte, hogy visszautasított minden ajánlatot, ami arra vonatkozótt, hogy adja el a házát, mert a városfejlesztés épületkomplexumokat akart építeni.

Ismerősen hangzik? A háza, mely a hatalmas bevásárlóközpont épületei között áll, ez volt az inspiráció a Fel című filmhez.

Barry Martin, egy építési felügyelő, aki a házat körülvevő komplexumokon dolgozott, lassan-lassan összebarátkozott Edithel.

Edith fiatalként is rendkívül erős akaratú nő volt. Történeteket mesélt Barrynek a múltjából, melyek annyira hihetetlenek voltak, hogy Barry nem tudott biztos lenni azok valódiságában. Azt mondta, hogy ő volt az, akit a brit hírszerzés, mint egy zeneiskolást Németországba küldött, hogy kémkedjen a nácikról.

De egy dolog biztosan igaz volt. Úgy nőtt fel, hogy egy erős és kiegyensúlyozott nő lett belőle.

Idővel, Barry egyre közelebb és közelebb került Edithez. Sokszor meglátogatta, figyelmes volt vele szemben, még ha valami baja is volt Edithnek, azonnal nála termett, hogy segítséget nyújtson neki.

Arra a kérdésre, hogy miért nem akart költözni, Edithnek mindig volt frappáns válasza.

“Hová mehetnék? Nekem nincs családom, és ez az otthonom. Az anyám itt halt meg ezen a kanapén. Azért jöttem vissza Amerikába Angliából, hogy vigyázzak rá. Ő megígértette velem, hogy nem hagyom, hogy egy szanatóriumban haljon meg, hanem az otthonában, békében, és én megtartottam az ígéretemet. És ez az a hely ahol én is meg akarok halni. Itthon, ezen a kanapén”
Edith továbbra is fogadja a hívásokat a házát illetően, de hajthatatlan továbbra is. Nem volt hajlandó a még 1 millió dollárért sem eladni otthonát. Idővel, a lány egyre jobban függ a Barrytől. Aztán, amikor Barry észrevette, hogy Edith már nem tud vele lépést tartani, elvitte kórházba. Edithnek hasnyálmirigyrákja lett.
De ő nem félt. Neki volt egy háza, egy otthona és egy igaz jó barátja, Barry. Nem volt semmi oka, hogy féljen.
Ha szeretne többet megtudni Edithről, a házról, és Barryről, az alábbi könyvet (Tető alatt) online elérheti.

betöltés...