Durva! Így néz ki 200 kalória a kedvenc ételeinkből

Itt egy szemléletes összeállítás arról, hogy mit jelent pontosan kétszáz kalória az egyes ételek esetében.

Nyakunkon a bikiniszezon, faragjunk a kalóriákon!

Mondhatnánk, hogy ugyan, a nyár még messze van és minden ehhez hasonló mondat után betolthatjuk a krémest, de a bikiniszezonra bizony időben el kell kezdeni felkészülni! A diétához azonban nem árt, ha tisztában vagyunk az egyes ételek kalóriatartalmával, és azzal, hogy mit jelent egy adott szám a különböző finomságoknál. A következőkben tanulságos összeállítással sokkoljuk önmagunkat is, és újratervezzük az ebédünket.

Fél liter kóla: 200 kalória

Mi is imádjuk ezt a szénsavas üdítőt, de a számok elriasztanak. Ha nehezünkre is esik, inkább igyunk vizet – bárki fizet -, vagy ha ragaszkodunk a kólához, válasszuk a cukormentes, zéró kalóriás verziót!

Egy plusz csücsök virsli: 200 kalória

Mi, csajok szerintem átlagban egy pár virslit szoktunk legyűrni és még ezzel is túlteljesítünk. A képen látható mennyiség (66 g) ugyanis önmagában és a mellé került kis csücsökkel tesz ki kétszáz kalóriát. Ijesztő? Nos, semmiképp nem megnyugtató.

Jaj, itt a vég! Tészta (145 g)

Csak ezt ne! Tésztából rengeteget meg bírunk enni, ha csak ez lenne a világon, akkor se pusztulnánk éhen. Imádjuk mindenféle szósszal, hússal vagy anélkül, sütve-főzve bárhogy, és mélységes fájdalommal vesszük tudomásul, hogy egy kis adag (145 g) ebből a finomságból, és elértük a kétszáz kalóriát.

Sajtburger félbevágva: 200 kalória

Még egy egészet sem szabad. Tényleg megérett a világ a pusztulásra.

Brokkoliból Dunát rekeszthetünk: 588 g – 200 kalória

Mi ezt a zöldségfélét is nagyon szeretjük, a jó hír pedig, hogy legalább sokat is ehetünk belőle. Nem csak egészséges, de finom is és kevésbé kell számolnunk, mennyit pusztítunk el.

Sült krumpli: 73 g – 200 kalória

Körülbelül egy marékkal fogyaszthatunk ebből a köretből is, ha be szeretnénk tartani a kétszáz kalóriás “szabályt”.

Bébirépa: 570 g – 200 kalória

Nyugodtan magunkévá tehetünk egy zacskóval, meg se fog kottyanni. De miért van az, hogy csak zöldségből ehetünk sokat? Ez olyan igazságtalan. Pont annyira, mint amennyire ma hétfő van.

Szőlő: 290 g – 200 kalória

Azt gondolnánk, hogy szőlőből is többet ehetünk, mint bármi másból, pedig ezzel is óvatosan kell bánnunk! Nem olyan rég készítettünk is egy listát a leghizlalóbb gyümölcsökről, de akkor még nem hittük, hogy 290 g-ban kétszáz kalória van. Még egy lehangoló adat így a hét elején.

Alma: 385 g – 200 kalória

Almából sem ehetünk annyit, mint képzeltük, pedig így munka mellé nekünk lecsúszik néhány naponta. Talán ideje változtatnunk ezen a szokáson is. Úgy tűnik, az “orvost távol tartja” mondás a túlzott mennyiségre nem igaz.

Fél marék sós csemege: 33 g – 200 kalória

A gyümölcsök és zöldségek mellett mi ezt is szívesen csipegetjük, de őszintén, azért 33 g-nál valamivel több legördül. Ez még rosszabb, mint a csipsz, ha elkezdjük, nem bírjuk abbahagyni.

betöltés...