Ez a férfi 1 éven át nem zuhanyozott, de ez alatt sok mindent tanult

Rob Greenfield egy éven keresztül nem fürdött, vagy mégis, csak kicsit másként.

A környezettudatos fiatalember tevékenységéről a Huffington Post is írt cikket.

Rob egy év után jelentette be, hogy már egy éve nem zuhanyozott, nem érte úgy a testét a víz, mint más embereknek. A fiatalember 26 éven keresztül normális emberhez méltóan tisztálkodott, persze nem minden nap, de azért a személyes tisztaságára odafigyelt.

 

A szokatlan gondolat a tisztálkodással kapcsolatban akkor pattant ki agyából, amikor egy amerikai bicikli túra alkalmával fel akarta hívni az emberek figyelmét a környezettudatos életmódra. Több féle szabályt is felállított magának. Ezek között a vízhasználat is szerepet játszott. Vizet csak természetes helyeken használt tisztálkodásra. Tengerek, tavak, források, patakok, folyók vizeiben tisztálkodott. Csupán fogkrémet és szappant használt. Érdekes módon környezete nem vette észre ezt a picinyke kis szokásbeli változást, ugyanis nem volt büdös, vagy változott meg a szaga, pedig nem használt dezodort sem.

Rob-tól még egy kis okoskodás a vízhasználattal kapcsolatban, hogy otthonunkban is csökkenthetjük a vízfogyasztást úgy, hogy ritkábban húzzuk le a vécét és kevés vízzel. Használjuk a zuhanyt rövidebb ideig és, amikor szappanozunk, akkor ne folyassuk azt.

A mosógépet töltsük fel teljesen szennyessel és csak ez után indítsuk el.

Számunkra a módszerek bizarrak lehetnek, vagy talány igénytelenek? Ezt mindenki döntse el magában.

Forrás: lajk.hu

betöltés...